Süt dilimi ürünlerinin yasaklanma nedenleri iki farklı düzenlemeye dayanmaktadır: 1. Bazı Süt ve Yoğurt Ürünlerinin Yasaklanması: 10 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde yapılan değişiklikle, fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünleri, aromalı-çeşnili yoğurt ve aromalı-çeşnili süzme yoğurtların 500 gramdan büyük ambalajlarda piyasaya sürülmesi yasaklanmıştır. 2. "Köy", "Ev", "Geleneksel" Gibi İfadelerin Yasaklanması: Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 27 Kasım 2024'te yayımlanan yeni yönetmelik ile süt ve süt ürünlerinin ambalajlarında "köy", "ev", "geleneksel", "çiftlik", "%100" gibi tüketiciyi yanıltacak ifadelerin kullanımı yasaklanmıştır.