• Buradasın

    Tutuklama

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Askeri suçlarda tutuklama var mı?

    Evet, askeri suçlarda tutuklama vardır. Askeri Ceza Kanunu'na göre, asker kişiler hakkında yargı organlarınca tutuklama kararı verilebilir ve bu kişiler bu sıfatlarını korudukları sürece askeri tutukevine konulurlar.

    Rıza Akpolat neden tutuklandı?

    Rıza Akpolat, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "rüşvet almak" suçlamalarıyla tutuklanmıştır. Soruşturmada, Aziz İhsan Aktaş'ın elebaşılığını yaptığı suç örgütünün, belediye başkanları ve üst düzey yöneticilere rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddia edilmektedir.

    Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü neden tutuklandı?

    Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü, iki farklı suçtan tutuklanarak cezaevine gönderildi: 1. "Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" ve "hayvanları koruma kanununa muhalefet" suçlarından, Şanlıurfa'daki hayvan barınağından hasta 35 köpeği Ankara'ya taşıması sonrası gözaltına alındı ve tutuklandı. 2. "Görevi kötüye kullanma" ve "mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından, dernek adına toplanan yardım paralarını amacı dışında kullanarak yaklaşık 20 milyon lira haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla tutuklandı.

    Tevkif ne anlama gelir?

    Tevkif kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Durdurma. 2. Alıkoyma.

    Rodrigo neden kovuldu?

    Rodrigo ismi iki farklı bağlamda değerlendirilebilir: 1. Rodrigo Duterte: Eski Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, uyuşturucuyla mücadele operasyonlarında insanlığa karşı suçlar işlediği iddiasıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından hakkında tutuklama emri çıkarılması üzerine 2025 yılında tutuklandı. 2. Futbolcu Rodrigo: Valencia CF'de oynayan futbolcu Rodrigo, ekonomik haklarının sahibi olan şirketin değişmesi ve performansına bağlı bonusların ödenmemesi nedeniyle takımdan ayrıldı.

    Simge barankoğly neden tutuklandı?

    Simge Barankoğlu, sosyal medyada para ödülü dolandırıcılığına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Barankoğlu, İzmir'de polis ekipleri tarafından yapılan uygulamada durdurulduğunda hakkında arama kararı olduğu tespit edildi ve dolandırıcılık suçundan gözaltına alındı.

    Simge barankoloğlu neden tutuklandı?

    Simge Barankoğlu, sosyal medyada para ödülü dolandırıcılığı yaptığı iddiasıyla tutuklanmıştır. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında, Barankoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir suç şebekesi, sosyal medya üzerinden kullanıcıları kandırarak para topladığı tespit edilmiştir.

    Teleferik faciasında tutuklananlar kimler?

    Teleferik faciasında tutuklanan kişiler şunlardır: 1. Mesut Kocagöz - CHP'li Kepez Belediye Başkanı ve ANET A.Ş.'nin eski Yönetim Kurulu Başkanı. 2. Ahmet Buğra Samsunlu - ANET A.Ş. Genel Müdür Vekili. 3. Okan Erol - Şirketin Teleferikten Sorumlu Makine Mühendisi. 4. Serdar Tezcan - MEGA TOWER A.Ş. isimli şirket yetkilisi. 5. Serkan Yellice - Tesis Amiri.

    Kartalkaya'da yanan otelin sahibi neden tutuklandı?

    Kartalkaya'da yanan otelin sahibi Halit Ergül, 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklandı. Tutuklanma nedeni olarak, savcılık sorgusunda oteldeki yangın güvenliği ve denetim konularında ihmalleri olduğu iddiaları gösterildi.

    Barış reus neden tutuklandı?

    Barış Reus, sosyal medya hesaplarını ele geçirme, banka hesaplarına sızma, kişisel bilgileri çalma, fuhuş sektöründe faaliyet gösterme, uyuşturucu ticareti yapma, şantaj ve tehdit gibi suçlardan dolayı tutuklanmıştır.

    Kayıp kızın katili kim?

    Kayıp kızların katilleri farklı olaylarda değişiklik göstermektedir: 1. Narin Güran Cinayeti: Diyarbakır'da kaybolan ve daha sonra cesedi bulunan Narin Güran'ın katil zanlısı olarak amcası Salim Güran tutuklanmıştır. 2. Şirin Elmas Hanilçi Cinayeti: İstanbul'da kaybolan ve mezarlıkta cansız bedeni bulunan Şirin Elmas'ın katil zanlısı olarak M.Ö. isimli kişi tutuklanmıştır.

    CMK'ya göre itiraz süresi ne kadardır?

    CMK'ya göre, tutuklama kararına itiraz süresi yedi gündür.

    CMK 100 nedir?

    CMK 100, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 100. maddesi anlamına gelir ve bu madde tutuklama tedbirini düzenler. CMK 100'e göre tutuklama kararı verilebilmesi için iki şartın birlikte gerçekleşmesi gerekir: 1. Kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve bu şüpheyi destekleyen somut delillerin bulunması. 2. İşin önemi, verilmesi beklenen ceza veya güvenlik tedbiri ile ölçülü olması. Ayrıca, belirli suçlar için somut delillere dayanan kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı halinde de tutuklama kararı verilebilir. Son olarak, adli para cezasını gerektiren suçlarda veya hapis cezasının üst sınırı iki yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilemez.

    SimgeBarankoğlu neden tutuklandı?

    Simge Barankoğlu, sosyal medyada para ödülü dolandırıcılığına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Olay, İzmir'de, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptığı iddia edilen suç şebekesine yönelik operasyonla ilgili olarak gerçekleşti.

    MİT'in siber operasyonunda kaç kişi tutuklandı?

    MİT'in siber operasyonlarında farklı dönemlerde toplam 8 kişi tutuklanmıştır: 1. 3 kişi: 20 Kasım 2024 tarihinde, kişisel verileri örgütsel faaliyetlerde kullanan siber suç ağı operasyonunda. 2. 5 kişi: 27 Ocak 2025 tarihinde, avukatlar için geliştirilen "Avatar" veya "Adalet" yazılımıyla ilgili operasyonda.

    Tutuklama nedenleri nelerdir CMK?

    CMK'ya göre tutuklama nedenleri şunlardır: 1. Kuvvetli suç şüphesi ve bu şüpheyi destekleyen somut deliller bulunması gerekmektedir. 2. Kaçma şüphesi: Şüpheli veya sanığın kaçması, saklanması veya kaçacağı şüphesini uyandıran somut olgular varsa. 3. Delilleri yok etme veya gizleme: Şüphelinin delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme girişiminde bulunması. 4. Tanıklara baskı: Tanık, mağdur veya başkaları üzerinde baskı kurma girişiminde bulunması. Ayrıca, belirli suçlar için de tutuklama nedenleri kabul edilir ve bu suçlar arasında soykırım, göçmen kaçakçılığı, kasten öldürme, işkence, cinsel saldırı, hırsızlık, uyuşturucu ticareti ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma gibi suçlar yer alır. Tutuklama kararı verilemeyecek durumlar ise sadece adli para cezasını gerektiren suçlar ve hapis cezasının üst sınırı iki yıldan fazla olmayan suçlardır.

    Nedim Şener neden hapiste yattı?

    Nedim Şener, 3 Mart 2011 tarihinde Oda TV'ye yönelik Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci Ahmet Şık ile birlikte gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı için bir süre hapiste yattı. Şener, Ergenekon terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle yedi yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı ve 12 Mart 2012 tarihinde tahliye edildi.

    CMK'ya göre tutuklama kararı kim verir?

    CMK'ya göre tutuklama kararını sadece hakim veya mahkeme verebilir. Soruşturma aşamasında tutuklama kararı, Cumhuriyet savcısının istemi üzerine sulh ceza hakimi tarafından verilirken, kovuşturma aşamasında bu karar, ceza davasının açıldığı mahkeme tarafından verilir.

    CMK madde 101 nedir?

    CMK madde 101, tutuklama kararı ile ilgilidir ve şu şekildedir: 1. Soruşturma evresinde şüphelinin tutuklanmasına Cumhuriyet savcısının istemi üzerine sulh ceza hâkimi tarafından, kovuşturma evresinde sanığın tutuklanmasına Cumhuriyet savcısının istemi üzerine veya re'sen mahkemece karar verilir. 2. Bu istemlerde mutlaka gerekçe gösterilir ve adlî kontrol uygulamasının yetersiz kalacağını belirten hukukî ve fiilî nedenlere yer verilir. 3. Tutuklama kararı verilmezse, şüpheli veya sanık derhal serbest bırakılır. 4. Bu madde ile 100. madde gereğince verilen kararlara itiraz edilebilir.

    Yıldırım Demirören'in kardeşleri neden tutuklandı?

    Yıldırım Demirören'in kardeşi Tayfun Demirören, karşılıksız çek nedeniyle tutuklandı.