Stresli bir insanın tüketmesi önerilen bazı besinler: Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, lahana, brokoli ve diğer koyu yeşil yapraklı sebzeler magnezyum açısından zengindir. Tam tahıllar: Kepekli ekmek, kahverengi pirinç, yulaf ve bulgur gibi tam tahıllar, B vitaminleri açısından zengindir. Balık: Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan somon, ton balığı, sardalya ve uskumru gibi balıklar, stresi azaltmaya yardımcı olur. Yulaf: Yulaf, seratonin ve melatonin gibi beyindeki rahatlama ve uyku hormonlarını artıran triptofan açısından zengindir. Kuru yemişler: Ceviz, badem ve fındık gibi kuru yemişler, stresle mücadelede yardımcı olan magnezyum ve B vitaminleri açısından zengindir. Koyu çikolata: Bitter çikolata, seratonin ve endorfin salgısını artırarak stresi azaltmaya yardımcı olan flavonoidler açısından zengindir. Stresli dönemlerde uzak durulması önerilen bazı besinler: Aşırı kafeinli içecekler (kahve, enerji içecekleri). Rafine şeker ve tatlılar. İşlenmiş gıdalar ve hazır atıştırmalıklar. Trans yağ içeren paketli ürünler. Stresle başa çıkmak için ayrıca yeterli miktarda su içmek ve düzenli egzersiz yapmak önerilir.