Ayraçlı kek kalıbının ne işe yaradığı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, bazı kek kalıbı türleri ve kullanım amaçları hakkında bilgi verilebilir: Kalpli kek kalıbı: Özel günleri kutlamak için kek hazırlamak adına kullanılır. Dikdörtgen kek kalıbı: Şerbetli ve klasik keklerin hazırlanmasını ve sunulmasını kolaylaştırır. Dilimli kek kalıbı: Pişen kekin daha kolay servis edilmesini sağlar. Şifon kek kalıbı: Tatlı ve tuzlu keklerin daha iyi kıvamda pişmesini sağlar. Kelepçeli kek kalıbı: Kekin parçalanmadan kalıptan ayrılmasını sağlar, yaş pasta yapımında kullanılır. Döküm kek kalıbı: Isıyı eşit dağıtır, kekin içini çiğ bırakmaz, ancak kekin soğuması için uzun süre beklenir. Seramik kek kalıbı: Uzun ömürlü ve kolay temizlenir, ancak kırılma ihtimali vardır. Granit kek kalıbı: Ekonomik ve keki tam kıvamında kabartır, ancak yapışma riskini önlemek için yağlanmalı ve unlanmalıdır. Cam kek kalıbı: Isıyı hızlı iletir, kekin kısa sürede pişmesini sağlar, ancak yapışma riski yüksektir.