Boş bir buzdolabına şu ürünler konulabilir: Meyve ve sebzeler: Turunçgiller, ananas, ahududu, çilek, üzüm, karpuz ve vişne gibi meyveler ile yapraklı sebzeler, brokoli ve kereviz sebzelik çekmecesine yerleştirilebilir. Ekmek: Orijinal kese kağıdında ve kapalı bir şekilde, tezgahta veya mutfak dolabında saklanabilir. Kahve: Hava geçirmez bir kapta, mutfak dolabında saklanabilir. Patates, soğan ve sarımsak: Mutfak dolabında, birbirinden ayrı bir şekilde saklanmalıdır. Zeytinyağı: Serin bir dolapta veya buzdolabında, açıldıktan sonra 1, kapalıyken 2 sene kadar muhafaza edilebilir. Süt ürünleri: Peynir, yoğurt, krema gibi ürünler orta raflarda, daha uzun süre tazeliğini koruyacak şekilde saklanabilir. Pişmiş yemekler: Üst rafa yerleştirilerek, pişmemiş gıdalarla temas etmesi önlenebilir. Ayrıca, buzdolabı çekmecelerine plastik saklama kapları yerleştirilerek daha fazla ürün saklanabilir.