• Buradasın

    OkulProgramı

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    6 sınıfta fende hangi konular var?

    6. sınıfta fen dersinde işlenen konular şunlardır: 1. Güneş Sistemi ve Tutulmalar. 2. Vücudumuzdaki Sistemler. 3. Kuvvet ve Hareket. 4. Madde ve Isı. 5. Ses ve Özellikleri. 6. Vücudumuzdaki Sistemler ve Sağlığı. 7. Elektriğin İletimi.

    9 sınıfta hangi fizik konuları var?

    9. sınıfta fizik dersinde işlenen konular altı ana ünite altında toplanmıştır: 1. Fizik Bilimine Giriş: Fizik biliminin tanımı, önemi, alt dalları ve fizikle ilgili kariyer keşfi. 2. Madde ve Özellikleri: Madde, özkütle, dayanıklılık, yapışma ve birbirini tutma olayları. 3. Hareket ve Kuvvet: Hareket türleri, kuvvet, Newton'ın hareket yasaları, sürtünme kuvveti. 4. Enerji: İş, güç ve enerji, mekanik enerji, enerjinin korunumu ve enerji dönüşümleri. 5. Isı ve Sıcaklık: Isı, sıcaklık, hal değişimi, ısıl denge, enerji iletim yolları ve enerji iletim hızı. 6. Elektrostatik: Elektrik yükleri ve elektrikle yüklenme çeşitleri.

    9 sinif edebiyatta hangi konular var?

    9. sınıf edebiyat dersinde işlenen konular şunlardır: 1. Dönem: 1. Giriş: Edebiyat nedir, edebiyatın bilimle ve güzel sanatlarla ilişkisi, metinlerin sınıflandırılması. 2. Hikaye: Hikaye nedir, hikaye türleri, yazım kuralları, noktalama işaretleri, isim. 3. Şiir: Şiir nedir, şiir bilgisi, şiir türleri, sıfat. 4. Masal/Fabl: Masal ve fabl türleri, dinleme türleri ve etkili dinlemenin ilkeleri. 5. Roman: Roman nedir, roman türleri, romanda bakış açıları, romanın yapı unsurları, zamir. 2. Dönem: 6. Tiyatro: Tiyatro nedir, tiyatroda yapı unsurları, tiyatro terimleri, geleneksel Türk tiyatrosu, zarf. 7. Biyografi/Otobiyografi: Biyografi, otobiyografi, öz geçmiş, dilekçe, tutanak. 8. Mektup/E-posta: Mektup nedir, mektup türleri, e-posta nedir, e-posta yazma. 9. Günlük/Blog: Günlük ve blog türleri.

    9 sınıf biyoloji kaç ünite var?

    9. sınıf biyoloji dersi 3 ana üniteden oluşmaktadır: 1. Yaşam Bilimi Biyoloji. 2. Hücre. 3. Canlılar Dünyası.

    11 sınıfta hangi edebiyat akımları var?

    11. sınıfta öğretilen edebiyat akımları şunlardır: 1. Klasisizm: 17. yüzyıldan itibaren Fransa’da ortaya çıkmış, akılcılığı ve düzeni ön planda tutar. 2. Romantizm: 18. yüzyılın sonlarından itibaren bireysel duyguları ve hayalleri yüceltir. 3. Realizm: 19. yüzyılın ortalarında toplumsal gerçekleri objektif bir biçimde yansıtır. 4. Sembolizm: 19. yüzyılın sonlarında dış dünyayı değil, bireyin içsel duygularını ifade etmeye odaklanır. Ayrıca, fütürizm, parnasizm, natüralizm gibi diğer akımlar da müfredatta yer alabilir.

    8 sınıf matematikte hangi konular çıktı?

    8. sınıf matematikte çıkan konular 2024-25 eğitim yılı için şu şekildedir: 1. Çarpanlar ve Katlar. 2. Üslü İfadeler. 3. Kareköklü İfadeler. 4. Veri Analizi. 5. Basit Olayların Olma Olasılığı. 6. Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler. 7. Doğrusal Denklemler. 8. Eşitsizlikler. 9. Üçgenler. 10. Eşlik ve Benzerlik. 11. Dönüşüm Geometrisi. 12. Geometrik Cisimler.

    10. sınıf konuları nelerdir?

    10. sınıf konuları aşağıdaki derslerde şu şekildedir: 1. Edebiyat: Edebiyata giriş, hikaye, şiir, destan, efsane, roman, tiyatro, anı, haber metni, gezi yazısı. 2. Tarih: Selçuklu Türkiyesi, Beylikten Devlete Osmanlı Siyaseti, Devletleşme Sürecinde Savaşlar ve Askerler, Beylikten Devlete Osmanlı Medeniyeti. 3. Matematik: Sayma ve Olasılık, Fonksiyonlar, Polinomlar, İkinci Dereceden Denklemler, Dörtgenler ve Çokgenler, Uzay Geometri. 4. Fizik: Elektrik ve Manyetizma, Basınç ve Kaldırma Kuvveti, Dalgalar, Optik. 5. Kimya: Kimyanın Temel Konuları ve Kimyasal Hesaplamalar, Karışımlar, Asitler Bazlar Tuzlar, Kimya Her Yerde. 6. Biyoloji: Hücre Bölünmeleri, Kalıtımın Temel İlkeleri, Ekosistem Ekolojisi ve Güncel Çevre Sorunları.

    10 sınıf edebiyatta hangi konular çıkacak?

    10. sınıf edebiyat dersinde çıkacak konular şu şekildedir: 1. Giriş: Edebiyatın tarih ve din ilişkisi, Türk edebiyatının tarihi dönemleri, Türkçenin tarihi gelişimi. 2. Hikaye: Dede Korkut Hikayeleri, halk hikayeleri, mesnevi, Tanzimat dönemi hikayeleri, milli edebiyat dönemi hikayeleri. 3. Şiir: Koşuk, sagu, geçiş dönemi Türk edebiyatı, ilahi, nefes, mani, türkü, koşma, gazel, kaside, şarkı. 4. Destan ve Efsane: Dünya edebiyatında destan, Türk edebiyatında destan, İslamiyet'ten önceki Türk edebiyatında destan. 5. Roman: Dünya edebiyatında roman, Tanzimat dönemi Türk edebiyatında roman, Servetifünun döneminde roman, milli edebiyat döneminde roman. 6. Tiyatro: Geleneksel Türk tiyatrosu, modern Türk tiyatrosu. 7. Anı: Servetifünun dönemi, cumhuriyet dönemi. 8. Haber Metni: Haber metninin özellikleri, teknikleri, temel habercilik terimleri. 9. Gezi Yazısı: Divan edebiyatında ve cumhuriyet edebiyatında gezi yazısı.

    6 sınıf sosyalde kaç ünite var?

    6. sınıf sosyal bilgiler dersinde 7 ünite bulunmaktadır.

    7. sınıf sosyal bilgiler konuları nelerdir?

    7. sınıf sosyal bilgiler konuları 2024-2025 müfredatına göre şu şekildedir: 1. Birey ve Toplum: İletişim, olumlu iletişim unsurları, medyanın hayatımızdaki yeri, kitle iletişim özgürlüğü. 2. Kültür ve Miras: Beylikten cihan devletine, insanı yaşat ki devlet yaşasın, Avrupa'da uyanış, değişen Osmanlı, Osmanlı'dan kalan mirasımız. 3. İnsanlar, Yerler ve Çevreler: Yerleşme ve seyahat özgürlüğü, Türkiye'nin nüfus özellikleri, göç ve sonuçları, geçmişten günümüze yerleşme. 4. Bilim, Teknoloji ve Toplum: Kil tabletlerden akıllı tabletlere, bilimin öncüleri, her yenilik geleceğimize katkıdır, özgür düşüncenin bilime katkısı. 5. Üretim, Dağıtım ve Tüketim: Dijital dünya, geçmişten günümüze üretim araçları, hayalimdeki meslek, meslek edindiren kurumlar, toprak ana, vakıf demek medeniyet demek. 6. Etkin Vatandaşlık: Demokrasinin temel ilkeleri ve tarihsel gelişimi, Türklerde demokrasinin gelişimi, Atatürk ve demokrasi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel nitelikleri, hakimiyet milletindir. 7. Küresel Bağlantılar: Yurtta barış dünyada barış ve ekonomiye yön veren kuruluşlar, küresel sorunlara çözüm.

    11 sınıfta hangi dersler var?

    11. sınıfta 12 temel ders bulunmaktadır: 1. Türk Dili ve Edebiyatı; 2. Matematik; 3. Fizik; 4. Kimya; 5. Biyoloji; 6. Tarih; 7. Coğrafya; 8. İngilizce; 9. Felsefe; 10. Psikoloji; 11. Sosyoloji; 12. Din Kültürü.

    İnkılap tarihi 8. sınıf kaç ünite?

    8. sınıf inkılap tarihi dersi 7 üniteden oluşmaktadır.

    9 sınıf tarih dersinde hangi konular var?

    9. sınıf tarih dersinde işlenen konular üç ana ünite altında toplanmıştır: 1. Geçmişin İnşa Sürecinde Tarih: - Tarih öğrenmenin birey ve topluma faydaları. - Tarihin doğası ve tarihsel bilginin üretim süreci. - Tarih araştırma ve yazımında dijitalleşme. 2. Eski Çağ Medeniyetleri: - Tarım Devrimi'nin Eski Çağ medeniyetlerine etkisi. - Eski Çağ'da yönetim, ordu ve hukuk. - Eski Çağ'da inançlar, bilim ve sanat. - Türklerde konargöçer yaşam. 3. Orta Çağ Medeniyetleri: - Orta Çağ'da yaşanan kitlesel göçler. - Orta Çağ'daki başlıca devletlerin yönetim ve ordu yapıları. - Orta Çağ'daki ticaret yolları. - Orta Çağ'daki medeniyet havzalarında bilim, kültür ve sanat.

    8. sınıf Türkçe kazanımları nelerdir?

    8. sınıf Türkçe kazanımları şunlardır: 1. Fiilimsiler: Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama. 2. Cümle Bilgisi: Cümlede anlam, cümlenin ögeleri, cümle türleri ve fiilde çatı gibi konuları öğrenme. 3. Yazım ve Noktalama: Yazım kuralları ve noktalama işaretlerini kavrama ve doğru kullanma. 4. Metin Türleri: Şiir, hikaye, masal, fabl gibi metin türlerinin özelliklerini kavrama. 5. Sözcükte Anlam: Sözcüklerin anlam özelliklerini ve sözcük grupları arasındaki anlam ilişkilerini öğrenme. 6. Anlatım Biçimleri ve Düşünceyi Geliştirme Yolları: Paragrafta anlam, anlatım biçimleri ve düşünceyi geliştirme yollarını kavrama. 7. Söz Sanatları: Atasözü, deyim ve söz sanatlarını anlama. 8. Görsel Okuma: Görselleri yorumlama ve grafik okuma becerilerini geliştirme.

    9 sınıf fizik konuları nelerdir?

    9. sınıf fizik konuları altı ünite halinde şu şekildedir: 1. Fizik Bilimine Giriş: Fizik biliminin tanımı, önemi ve alt dalları. 2. Madde ve Özellikleri: Madde, özkütle, dayanıklılık, adezyon, kohezyon. 3. Hareket ve Kuvvet: Hareket çeşitleri, konum, alınan yol, yer değiştirme, sürat ve hız, kuvvet, Newton’ın hareket yasaları. 4. Enerji: İş, güç, mekanik enerji, kinetik enerji, potansiyel enerji, enerjinin korunumu ve dönüşümü. 5. Isı ve Sıcaklık: Isı, sıcaklık, iç enerji, termometreler, öz ısı, ısı sığası, hal değişimi, ısıl denge. 6. Elektrostatik: Elektrik yükleri, elektrikle yüklenme, iletken ve yalıtkan maddeler.

    10 sınıfta hangi felsefe konuları var?

    10. sınıfta işlenen felsefe konuları şunlardır: 1. Felsefenin Doğası: Felsefenin anlamı ve gelişimi, felsefenin özellikleri. 2. Felsefe, Mantık ve Argümantasyon: Mantık ve argümantasyonda temel kavramlar. 3. Varlık Felsefesi: Varlığın konusu ve kavramları. 4. Bilgi Felsefesi: Bilginin konusu ve problemleri. 5. Ahlak Felsefesi: Ahlakın konusu ve problemleri. 6. Estetik ve Sanat Felsefesi: Estetik ve sanat felsefesi konuları. 7. Siyaset Felsefesi: Siyaset felsefesinin konusu ve problemleri. 8. Din Felsefesi: Din felsefesinin konusu ve soruları. 9. Bilim Felsefesi: Bilim felsefesinin konusu ve problemleri.

    6 sınıf fende kaç ünite var?

    6. sınıf fen dersinde 7 ünite bulunmaktadır.

    6 sınıf türkçe 1 dönem konuları nelerdir?

    6. sınıf Türkçe 1. dönem konuları şunlardır: 1. Biçim ve Yapı Bilgisi: Kök, ek, ek fiil. 2. Sözcükte Anlam: Gerçek anlam, mecaz anlam, terim anlam, eş anlamlı ve yakın anlamlı kelimeler, zıt anlamlı sözcükler, eş sesli (sesteş) sözcükler, deyimler ve atasözleri. 3. Tamlamalar: İsim tamlaması, sıfat tamlaması. 4. Cümlede Anlam: Neden-amaç-sonuç cümleleri, koşul-sonuç (şart-sonuç) cümleleri, karşılaştırma cümleleri, öznel ve nesnel yargılı cümleler, örtülü anlam, cümle ilişkileri. 5. Parçada ve Paragrafta Anlam: Paragrafın anlam yönü (ana düşünce, konu, başlık, anahtar kelimeler, soru, olay, zaman, yer ve varlık kadrosu). 6. Yazım Kuralları: Büyük harflerin kullanımı, sayıların yazımı, birleşik kelimelerin yazımı, kısaltmaların yazımı. 7. Noktalama İşaretleri: Nokta, virgül, iki nokta, noktalı virgül, üç nokta, soru işareti, ünlem işareti, tırnak işareti, kesme işareti, yay ayraç, kısa çizgi, uzun çizgi, eğik çizgi.

    8.sınıf inkılap tarihi hangi konular çıkacak?

    2024 LGS'de 8. sınıf inkılap tarihi dersinden çıkacak konular iki döneme ayrılmıştır: 1. Dönem Konuları: 1. Bir Kahraman Doğuyor; 2. Milli Uyanış: Bağımsızlık Yolunda Atılan Adımlar; 3. Milli Bir Destan; Ya İstiklal Ya Ölüm. 2. Dönem Konuları: 1. Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar; 2. Demokratikleşme Çabaları; 3. Atatürkçülük; 4. Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası ve Atatürk’ün Ölümü; 5. İkinci Dünya Savaşı ve Sonrası.

    10 sinif fizikte hangi konular var?

    10. sınıf fizik dersinde işlenen konular şunlardır: 1. Elektrik ve Manyetizma: Elektrik akımı, potansiyel farkı, direnç, elektrik devreleri, elektrik enerjisi, mıknatıs ve manyetik alan. 2. Basınç ve Kaldırma Kuvveti: Basınç, durgun sıvıların basıncı, gaz basıncı, kaldırma kuvveti. 3. Dalgalar: Titreşim hareketi ve dalga, yay dalgası, su dalgası, ses dalgası, deprem dalgası. 4. Optik: Aydınlanma, gölge, yansıma, düzlem ayna, küresel aynalar, kırılma, mercekler, prizmalar, renk.