• Buradasın

    OkulProgramı

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    9 sınıf matematikte hangi konular çıkacak?

    9. sınıf matematikte çıkacak konular şunlardır: 1. Mantık: Önermeler ve bileşik önermeler. 2. Kümeler: Kümelerde temel kavramlar, kümelerde işlemler. 3. Denklemler ve Eşitsizlikler: Sayı kümeleri, bölünebilme kuralları, birinci dereceden denklemler ve eşitsizlikler, üslü ifadeler ve denklemler. 4. Üçgenler: Üçgenlerde temel kavramlar, üçgenlerde eşlik, üçgenin yardımcı elemanları, dik üçgen ve trigonometri, üçgenin alanı. 5. Veri: Merkezi eğilim ve yayılım ölçüleri, verilerin grafikle gösterilmesi. Ayrıca, 2024-25 öğretim yılı için eklenen konular arasında doğrusal fonksiyonlar, mutlak değer fonksiyonları ve geometrik dönüşümler de yer almaktadır.

    10 sınıfta hangi edebiyat konuları işlenir?

    10. sınıfta işlenen edebiyat konuları şunlardır: 1. Giriş Ünitesi: Edebiyatın tarih ve din ile ilişkisi, Türk edebiyatının tarihî dönemleri, Türkçenin tarihî gelişimi. 2. Hikaye Ünitesi: Dede Korkut Hikayeleri, halk hikayesi, mesnevi, Tanzimat hikayesi, Milli Edebiyat Dönemi hikayesi. 3. Şiir Ünitesi: İslamiyet öncesi ve geçiş dönemi eserleri, söz sanatları, halk şiiri, divan şiiri. 4. Destan/Efsane Ünitesi: Dünya edebiyatında destan, Türk halk edebiyatında efsane, İslamiyet öncesi Türk destanları. 5. Roman Ünitesi: Dünya edebiyatında roman, Tanzimat Dönemi Türk edebiyatında roman, Servetifünun Dönemi'nde roman, Milli Edebiyat Dönemi'nde roman. 6. Tiyatro Ünitesi: Geleneksel Türk tiyatrosu, orta oyunu, modern Türk tiyatrosu, dünya tiyatrosu. 7. Anı Ünitesi: Servetifünun Dönemi'nde anı, Cumhuriyet Dönemi'nde anı. 8. Haber Metni Ünitesi: Haber metninin özellikleri, temel habercilik terimleri, Genel Ağ ve dergilerde haber metni. 9. Gezi Yazısı Ünitesi: Divan edebiyatında gezi yazısı, Cumhuriyet Dönemi'nde gezi yazısı.

    8 sınıfta fende hangi konular çıkacak?

    8. sınıfta fen dersinde çıkacak konular, MEB müfredatına göre şu şekildedir: 1. Ünite: Mevsimler ve İklim: - Mevsimlerin oluşumu. - İklim ve hava hareketleri. 2. Ünite: DNA ve Genetik Kod: - DNA ve genetik kod. - Kalıtım. - Mutasyon ve modifikasyon. - Adaptasyon (çevreye uyum). - Biyoteknoloji. 3. Ünite: Basınç: - Katı basıncı. - Sıvı basıncı. - Açık hava basıncı. 4. Ünite: Madde ve Endüstri: - Periyodik sistem. - Fiziksel ve kimyasal değişimler. - Kimyasal tepkimeler. - Asitler ve bazlar. - Maddenin ısı ile etkileşimi. 5. Ünite: Basit Makineler: - Basit makineler. 6. Ünite: Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi: - Besin zinciri ve enerji akışı. - Enerji dönüşümleri. - Madde döngüleri ve çevre sorunları. 7. Ünite: Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi: - Elektrik yükleri ve elektriklenme. - Elektrik yüklü cisimler. - Elektrik enerjisinin dönüşümü.

    Ekultur'da hangi dersler var?

    Ekultur platformunda hangi derslerin olduğu hakkında doğrudan bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, genel olarak ortaokul 5. sınıf ders programı şu dersleri içermektedir: 1. Türkçe. 2. Matematik. 3. Sosyal Bilgiler. 4. Fen Bilimleri. 5. Yabancı Dil (genellikle İngilizce). 6. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi. 7. Görsel Sanatlar. 8. Müzik. 9. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım. 10. Beden Eğitimi ve Spor.

    8 sınıfta hangi konular işlenecek?

    8. sınıfta işlenecek konular şunlardır: 1. Türkçe: Fiilimsiler, söz gruplarında anlam, yazım ve noktalama kuralları, cümle ve metin türleri, fiil çatısı, anlatım bozuklukları. 2. Matematik: Üslü ve kareköklü ifadeler, çarpanlar ve katlara ayırma, veri analizi, basit olayların olasılığı, cebirsel ifadeler ve özdeşlikler. 3. Fen ve Teknoloji: Mevsimler ve iklim, genetik kod ve DNA, basınç, madde ve endüstri, enerji dönüşümleri ve çevre bilimi. 4. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: Bir kahramanın doğuşu, milli uyanış, Atatürkçülük, çağdaşlaşan Türkiye. 5. İngilizce: Friendship, teen life, the kitchen, the phone and internet, adventures, tourism. 6. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Kadere inanç, zekat ve sadaka, din ve yaşam, Hz. Muhammed'in örnek yaşamı.

    8 sınıf Türkçe kaç kazanım var?

    8. sınıf Türkçe dersinde 8 tema işlenmesi öngörülmektedir.

    15 tatil uzatıldı mı yarın okul var mı yok mu?

    15 tatil (yarıyıl tatili) uzatılmadı ve 3 Şubat 2025 Pazartesi günü okullar açılacak.

    10 sınıf coğrafya hangi konular var?

    10. sınıf coğrafya dersinde aşağıdaki konular işlenmektedir: 1. Doğal Sistemler: Dünyanın tektonik oluşumu, jeolojik zamanlar, iç kuvvetler, kayaçlar, Türkiye'de iç kuvvetler, dış kuvvetler, Türkiye'de başlıca yüzey şekilleri, su kaynakları, topraklar, bitkiler. 2. Beşeri Sistemler: Nüfus sayımları, nüfusun özellikleri, dünya nüfusunun tarihsel süreçteki değişimi, nüfus yoğunluğu, nüfus piramitleri, Türkiye'de nüfus, göçler ve göçün mekânsal etkileri, ekonomik faaliyetler. 3. Bölgeler ve Ülkeler: Dünya'da ulaşım, kara yolları, deniz yolu, demir yolu, hava yolu, boru hatları. 4. Çevre ve Toplum: Doğal afetler, deprem, volkanizma, tsunami, heyelan, erozyon, su baskınları, çığ, hortum, yıldırım ve şimşek, kuraklık, orman yangını.

    9. sınıf edebiyat konuları nelerdir?

    9. sınıf edebiyat konuları şunlardır: 1. Dönem: 1. Giriş: Edebiyat nedir, edebiyatın bilimle ve güzel sanatlarla ilişkisi, metinlerin sınıflandırılması. 2. Hikaye: Hikaye nedir, hikaye türleri, hikayenin tarihsel gelişimi, yazım kuralları, noktalama işaretleri, isim. 3. Şiir: Şiir nedir, şiir bilgisi, şiir türleri, sıfat. 4. Masal/Fabl: Masal ve fabl nedir, dinleme türleri ve etkili dinlemenin ilkeleri, edat, bağlaç, ünlem. 2. Dönem: 5. Roman: Roman nedir, roman türleri, romanda bakış açıları, romanın yapı unsurları, zamir. 6. Tiyatro: Tiyatro nedir, tiyatroda yapı unsurları, tiyatro terimleri, geleneksel Türk tiyatrosu, zarf. 7. Biyografi/Otobiyografi: Biyografi, otobiyografi, öz geçmiş. 8. Mektup/E-posta: Mektup nedir, mektup türleri, e-posta nedir, e-posta yazma. 9. Günlük/Blog: Günlük nedir, günlük yazma, blog nedir, blog yazma.

    9 sınıf derslerinde hangi konular var?

    9. sınıf derslerinde aşağıdaki konular yer almaktadır: 1. Türk Dili ve Edebiyatı: İletişim ve dil, hikaye, şiir, masal/fabl, roman, tiyatro, biyografi/otobiyografi. 2. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: İslam'da bilgi kaynakları, iman ve İslam ilişkisi, ibadet ve kapsamı. 3. Tarih: Tarih ve zaman, insanlığın ilk dönemleri, Orta Çağ'da dünya, ilk ve orta çağlarda Türk dünyası. 4. Coğrafya: Doğa ve insan etkileşimi, dünyanın şekli ve sonuçları, harita bilgisi. 5. Matematik: Mantık, kümeler, denklem ve eşitsizlikler, üçgenler, veri. 6. Fizik: Fizik bilimine giriş, madde ve özellikleri, hareket ve kuvvet, enerji, ısı ve sıcaklık. 7. Kimya: Simyadan kimyaya, atom ve periyodik sistem, kimyasal türler arası etkileşimler. 8. Biyoloji: Canlıların ortak özellikleri, canlıların yapısında bulunan temel bileşikler, hücre. 9. İngilizce: Studying Abroad, My Environment, Movies, Human in Nature. 10. Almanca: Themenkreis 1: Informationen zur Person, Themenkreis 2: Die Schule.

    4. sınıf besin içerikleri ve görevleri nelerdir?

    4. sınıf besin içerikleri ve görevleri şunlardır: 1. Karbonhidratlar: Vücudun enerji ihtiyacını karşılar, beynin tek enerji kaynağıdır. 2. Yağlar: Daha fazla enerji verir ve vücudu darbelere karşı korur. 3. Proteinler: Yapıcı ve onarıcı görev yapar, büyümeyi ve gelişmeyi sağlar. 4. Vitaminler: Düzenleyici olarak görev yapar, vücudu hastalıklara karşı korur. 5. Mineraller: Kemiklerin, dişlerin ve kasların düzenli çalışmasını sağlar. 6. Su: Vücut sıcaklığının korunması ve atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılması için gereklidir.

    9 sinif tarih dersinde neler işlenecek?

    9. sınıf tarih dersinde işlenecek konular iki döneme ayrılarak şunlardır: 1. Dönem Konuları: 1. Geçmişin İnşa Sürecinde Tarih: Tarih öğrenmenin faydaları, tarihin doğası, tarihsel bilginin üretim süreci, tarih araştırma ve yazımında dijitalleşme. 2. Eski Çağ Medeniyetleri: Tarım Devrimi'nin yerleşme ve ekonomiye etkisi, eski çağ medeniyetlerinde yönetim ve ordu, hukuk, inançlar, bilim ve sanat, Türklerde konargöçer yaşam. 2. Dönem Konuları: 3. Orta Çağ Medeniyetleri: Orta Çağ'da yaşanan kitlesel göçler, başlıca devletlerin yönetim ve ordu yapıları, ticaret yolları, Orta Çağ'daki başlıca medeniyet havzalarında bilim, kültür ve sanat.

    8 sinif türkçe dersinde hangi konular önemli?

    8. sınıf Türkçe dersinde önemli konular şunlardır: 1. Anlam Bilgisi: Gerçek anlam, mecaz anlam, terim anlam, eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeler, deyimler, atasözleri. 2. Yazım Bilgisi: Yazım kuralları, büyük harflerin kullanımı, sayıların yazımı, birleşik kelimelerin yazımı. 3. Dil Bilgisi: Fiilimsi, cümlenin ögeleri, fiillerde çatı, cümle çeşitleri. 4. Söz Sanatları: Benzetme, kişileştirme, karşıtlık gibi sanatlar. 5. Metin Türleri: Fıkra, makale, deneme, roman, destan, haber, günlük, anı, hikâye, masal, fabl, röportaj, biyografi, otobiyografi. Ayrıca, 2. dönemde anlatım bozuklukları ve görsel yorumlama gibi konular da işlenmektedir.

    Türkçe dersi kaç saat olmalı?

    Türkçe dersinin kaç saat olması gerektiği, eğitim seviyesine göre değişiklik göstermektedir: - İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda Türkçe dersi haftada 8 saat olarak okutulmaktadır. - Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda ise Türkçe dersi haftada 5 saat olarak planlanmaktadır.

    2 dönem matematik konuları neler?

    2. dönem matematik konuları genellikle şu başlıkları içerir: 1. Sayılar ve Sayma: Doğal sayılar, tam sayılar, kesirli sayılar gibi farklı sayı türleri. 2. Temel İşlemler ve Problem Çözme: Toplama, çıkarma, çarpma, bölme işlemleri ve problem çözme yöntemleri. 3. Geometri: Düzlem geometrisi ve üç boyutlu şekiller, daire, üçgen, kare ve dikdörtgen gibi geometrik şekillerin özellikleri. 4. Ölçme ve Veri Analizi: Uzunluk, ağırlık, zaman ve sıcaklık gibi ölçü birimleri, veri toplama ve analiz etme becerileri. 5. Doğrusal Denklemler: Birinci dereceden denklemler ve eşitsizlikler. 6. Üçgenler: Üçgenlerde açı, kenar uzunlukları ve eşlik-benzerlik konuları.

    7'de matematikte hangi konular çıktı?

    7. sınıf matematik dersinde çıkan konular, iki dönem halinde şu şekildedir: 1. Dönem Konuları: 1. Tam Sayılarla İşlemler. 2. Rasyonel Sayılar. 3. Rasyonel Sayılarla İşlemler. 4. Cebirsel İfadeler. 5. Eşitlik ve Denklem. 2. Dönem Konuları: 1. Oran ve Orantı. 2. Yüzdeler. 3. Doğrular ve Açılar. 4. Çokgenler. 5. Çember ve Daire. 6. Veri Analizi. 7. Cisimlerin Farklı Yönlerden Görünümleri.

    7 sınıf türkçe 1 dönem 1 yazılı hangi konular çıkacak?

    7. sınıf Türkçe 1. dönem 1. yazılı sınavında çıkabilecek konular şunlardır: 1. Kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin etme. 2. Deyim ve atasözlerinin metne katkısını belirleme. 3. Metinle ilgili soruları cevaplama. 4. Metnin konusunu belirleme. 5. Metnin ana fikrini/ana duygusunu belirleme. 6. Metindeki gerçek ve kurgusal unsurları ayırt etme. 7. Grafik, tablo ve çizelgeyle sunulan bilgileri yorumlama. 8. Neden-sonuç, amaç-sonuç ve koşul-sonuç cümleleri. 9. Anlatım biçimleri ve söz sanatları. 10. Fiillerin anlam özellikleri (iş, durum ve oluş fiilleri). 11. Fiil çekimi (fiillerde kip ve kişi).

    9 sınıf edebiyat sınavında hangi konular çıkacak?

    9. sınıf edebiyat sınavında çıkacak konular 7 ünite altında toplanmıştır: 1. 1. Dönem Konuları: Edebiyat nedir?; Metinlerin sınıflandırılması; İletişim ve ögeleri; Düşünceyi geliştirme yolları; Dil nedir? Dilin işlevleri; Dil-kültür ilişkisi; Dilin kullanımından doğan türler. 2. 2. Dönem Konuları: Tiyatro; Tiyatronun yapı unsurları; Tiyatro terimleri; Geleneksel Türk tiyatrosu; Zarf.

    6'ncı sınıf Türkçe 1 dönemde hangi konular işlenecek?

    6. sınıf Türkçe 1. dönemde işlenecek konular şunlardır: 1. Biçim Bilgisi: Kök, ek, ek fiil. 2. Sözcükte Anlam: Gerçek anlam, mecaz anlam, terim anlam, eş anlamlı ve yakın anlamlı kelimeler, zıt anlamlı sözcükler, eş sesli (sesteş) sözcükler, deyimler ve atasözleri. 3. Tamlamalar: İsim tamlaması, sıfat tamlaması. 4. Cümlede Anlam: Neden-amaç-sonuç cümleleri, koşul-sonuç (şart-sonuç) cümleleri, karşılaştırma cümleleri, öznel ve nesnel yargılı cümleler. 5. Parçada Anlam: Paragrafın anlam yönü, paragrafın yapı yönü. 6. Zamirler, Edat-Bağlaç-Ünlem. 7. Yazım Kuralları: Büyük harflerin kullanımı, sayıların yazımı, birleşik kelimelerin yazımı. 8. Noktalama İşaretleri: Nokta, virgül, iki nokta, noktalı virgül, üç nokta, soru işareti, ünlem işareti, tırnak işareti, kesme işareti, yay ayraç, kısa çizgi, uzun çizgi, eğik çizgi.

    9 sınıf coğrafya 1 dönem konuları nelerdir?

    9. sınıf coğrafya 1. dönem konuları şunlardır: 1. Ünite: Doğal Sistemler: - İnsan ve Doğa; - Coğrafya Bilimi; - Dünya'nın Şekli ve Hareketleri. 2. Ünite: Yer ve Zaman: - Koordinat Sistemi; - Zaman Kavramı; - Konum. 3. Ünite: Harita Okuryazarlığı: - Haritalarda Temel Kavramlar; - Haritalarda Ölçek; - Haritacılığın Gelişimi. 4. Ünite: Atmosfer ve İklim: - Atmosfer ve Hava Olayları; - Hava Durumu ve İklim; - İklim Elemanları.