Balık mevsimleri, balıkların en lezzetli ve bol olduğu dönemlere göre belirlenir. İşte aylara göre balık mevsimleri: 1. Ocak: Hamsi, uskumru, palamut, istavrit, lüfer, barbun, tekir, çinekop, çupra, levrek. 2. Şubat: Hamsi, uskumru, palamut, istavrit, lüfer, barbun, tekir, çinekop, çupra. 3. Mart: Hamsi, istavrit, lüfer, barbun, tekir, çinekop, çupra, levrek, mezgit, kefal, kalkan. 4. Nisan: Mezgit, kefal, kalkan, lüfer, barbun, tekir, çinekop, çupra, levrek, istavrit. 5. Mayıs: Sardalya, lüfer, barbun, tekir, çinekop, çupra, levrek, istavrit, mezgit, kefal, kalkan. 6. Haziran: Sardalya, istavrit, mezgit, kefal, kalkan. 7. Temmuz: Sardalya, lüfer, barbun, tekir, çinekop, çupra, levrek, istavrit, mezgit, kefal, kalkan. 8. Ağustos: Sardalya, lüfer, barbun, tekir, çinekop, çupra, levrek, istavrit, mezgit, kefal, kalkan. 9. Eylül: Sardalya, lüfer, barbun, tekir, çinekop, çupra, levrek, istavrit, mezgit, kefal, kalkan, palamut. 10. Ekim: Palamut, uskumru, lüfer, barbun, tekir, çinekop, çupra, levrek, istavrit, mezgit, kefal. 11. Kasım: Palamut, uskumru, lüfer, barbun, tekir, çinekop, çupra, levrek, istavrit, mezgit, kefal, kalkan. 12. Aralık: Hamsi, uskumru, palamut, ist