Sindirilmiş besinler, lenf kılcallarına şu şekilde geçer: 1. Emilim: Glikoz, amino asitler, mineraller, su ve B-C vitaminleri, ince bağırsak villuslarındaki epitel hücreleri tarafından difüzyon ve aktif taşıma ile emilir. 2. Lenf Kılcallarına Geçiş: Yağ asitleri ve gliserol, hücre içinde trigliseritlere dönüştürülür ve kolesterol ile özel proteinlerle kaplanarak şilomikron adı verilen yapılara dönüşür. 3. Taşınma: Bu yapılar, villuslardaki lenf kılcallarına geçer ve lenf damarları aracılığıyla peke sarnıcı, göğüs kanalı ve sol köprücük altı toplardamarına taşınır. Sonuç olarak, sindirilmiş besinlerin yaklaşık %90'ı ince bağırsaklardan emilir ve %10'u kılcal kan damarlarına, %90'ı ise lenf kılcallarına geçer.