Bardak köpük yapmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır: yemek sosu olarak köpük ve baloncuk köpüğü. Yemek sosu olarak köpük yapmak için: 1. Malzemeler: Fesleğen, roka, havuç, limon veya uyumlu başka bir sebze-meyve, yumurta akı, taze sıkılmış limon suyu, maden suyu. 2. Yapılışı: 1. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın, beyazını köpürtün. 2. Koyu yeşil yapraklı sebzeleri blenderdan geçirin, sert kabuklu sebze ve meyveleri soyup suyunu sıkın. 3. Limon köpüğü yapmıyorsanız, blend ettiğiniz yeşilliklerin üzerine yarım limonun suyunu sıkın. 4. Sebzeli karışımın içine yarım şişe kadar maden suyunu ilave edip tekrar blenderdan geçirin. 5. Hazırladığınız sebzeli karışımı, bulut kıvamındaki yumurta akının üzerine azar azar eklerken el mikseriyle karıştırın. Baloncuk köpüğü yapmak için: 1. Malzemeler: 1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanı, gliserin veya mısır şurubu (isteğe bağlı). 2. Yapılışı: 1. Geniş bir karıştırma kabına suyu ve deterjanı ekleyin, iyice karıştırın. 2. Gliserin veya mısır şurubunu karışıma ekleyin, nazikçe karıştırın. 3. Karışımı dinlendirin, en az 1-2 saat bekletin. 4. Hazırladığınız karışımı bir kaba dökün ve baloncuk çubuğu veya aparat yardımıyla baloncuk yapın.