Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bardak köpük yapmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır: yemek sosu olarak köpük ve baloncuk köpüğü.
Yemek sosu olarak köpük yapmak için:
- Malzemeler: Fesleğen, roka, havuç, limon veya uyumlu başka bir sebze-meyve, yumurta akı, taze sıkılmış limon suyu, maden suyu 1.
- Yapılışı:
- Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın, beyazını köpürtün 1.
- Koyu yeşil yapraklı sebzeleri blenderdan geçirin, sert kabuklu sebze ve meyveleri soyup suyunu sıkın 1.
- Limon köpüğü yapmıyorsanız, blend ettiğiniz yeşilliklerin üzerine yarım limonun suyunu sıkın 1.
- Sebzeli karışımın içine yarım şişe kadar maden suyunu ilave edip tekrar blenderdan geçirin 1.
- Hazırladığınız sebzeli karışımı, bulut kıvamındaki yumurta akının üzerine azar azar eklerken el mikseriyle karıştırın 1.
Baloncuk köpüğü yapmak için:
- Malzemeler: 1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanı, gliserin veya mısır şurubu (isteğe bağlı) 3.
- Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabına suyu ve deterjanı ekleyin, iyice karıştırın 3.
- Gliserin veya mısır şurubunu karışıma ekleyin, nazikçe karıştırın 3.
- Karışımı dinlendirin, en az 1-2 saat bekletin 3.
- Hazırladığınız karışımı bir kaba dökün ve baloncuk çubuğu veya aparat yardımıyla baloncuk yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: