Çubuk (chopstick) tutmak için şu adımlar izlenebilir: 1. Çubukların yerleştirilmesi: Yemek yerken hangi el kullanılıyorsa, çubuklar o ele yerleştirilir. 2. İlk çubuğun tutulması: İlk çubuk, yüzük parmağının iç kenarına ve başparmağa geçirilerek tutulur. 3. İkinci çubuğun tutulması: İkinci çubuk, kalem tutar gibi, işaret parmağı, orta parmak ve başparmak arasında tutulur. 4. Kontrol: Çubuklar, işaret ve orta parmaklar aynı anda kaldırılarak açılır ve tekrar aşağı basılarak kapatılır. 5. Yiyeceklerin tutulması: Üst çubuk hareket ettirilerek yiyecekler kavranır. Çubukları kullanırken birbirine çarptırarak ses çıkarmamak, tabak hareket ettirmemek ve çubukları dik olarak bırakmamak gibi görgü kurallarına dikkat edilmelidir.