Doğal annelerin tüketebileceği bazı yiyecekler ve içecekler: Su: Vücut fonksiyonlarının normal düzeyde çalışmasını sağlar ve süt üretimi için gerekli enerjiyi karşılar. Yulaf: B vitaminleri açısından zengindir ve süt üretimini artırır. Kuru meyveler: Üzüm ve yaban mersini gibi kuru meyveler, B vitamini içerir ve gaz oluşumunu önler. İncir: Vitamin ve mineraller açısından zengindir, sindirimi kolaylaştırır ve anne sütünün yapımında olumlu etkileri vardır. Çiğ kuruyemişler: Ceviz, fındık ve badem gibi kuruyemişler, anne sütünü ve sütün kalitesini artırır. Rezene: Süt yapıcı etkisi vardır, anne sütü ile bebeğe geçerek sindirim problemlerini önler. Havuç: Fitoöstrojen içerir ve meme dokusunun gelişmesini sağlar. Sarımsak: Anne sütünü artırır ve bebeğin anneyi emmesini teşvik eder. Doğal anneler, yapay, suni, zararlı kimyasal içeren, hormonlu ve fabrikasyon gıda ve ürünlerden uzak durur. Beslenme düzeniyle ilgili kesin kararlar almadan önce bir beslenme uzmanına danışılması önerilir.