Elazığ'ın bat yemeğinin nasıl yapıldığına dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, bat yemeğinin genel olarak nasıl yapıldığına dair bilgiler şu şekildedir: Malzemeler: 2 su bardağı yeşil mercimek; 1 su bardağı ince bulgur; 1 adet kuru soğan; 2 adet domates; 2 adet sivri yeşil biber; Yarım demet maydanoz; 1 tatlı kaşığı kuru nane; Dereotu; Tuz, kırmızı biber, kırmızı pul biber, reyhan; 1 adet limon suyu; 1 yemek kaşığı nar ekşisi; 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası; Yeterli miktarda iri dövülmüş ceviz. Yapılışı: 1. Yeşil mercimekleri üzerine hafif çıkacak kadar su koyarak pişirin. 2. Aynı suya ince bulguru ve salçayı ekleyin. 3. Küp küp doğradığınız, domates, kuru soğan, yeşil biber, maydanoz, dereotu, nane ve tuz ile birlikte diğer baharatları ilave edin. 4. İstediğiniz miktarda limon ve nar ekşisini de koyun. 5. Hafif sulu bir karışım elde edin. Bat yemeği, genellikle marul yaprakları ile servis edilir.