Elazığ'da tavuk pişirmek için aşağıdaki tarif ve öneriler kullanılabilir: Tavuk Üfeleme Tarifi: 1. Malzemeler: 2-3 parça tavuk göğsü, 4 orta boy kuru soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı zeytinyağı, 5-6 yufka ekmek, karabiber, tuz. 2. Hazırlanışı: 1. Tavuk göğüslerini haşlayın. 2. Diğer tavada yağları eritip halka şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 3. Kavrulan soğanlara damak tadınıza göre karabiber ve tuzu ekleyin. 4. Haşlanan tavukları didikleyip soğan karışımına ekleyin ve bir süre kavurun. 5. Bir tepsinin dibine yağlı kağıt serip üstüne yufka ekmekleri küçük küçük parçalara bölüp sereyin. 6. Üzerine tavuklu soğanlı harcı koyup 2-3 kepçe tavuk suyu dökün. 7. 180 derecedeki fırında ekmekler kızarana kadar pişirin. Tavuk Pişirmenin Genel Püf Noktaları: Tavuğu marine etmek, yumuşatarak daha lezzetli olmasını sağlar. Tavuğu oda sıcaklığında pişirmek, daha eşit pişmesini sağlar. Tavuğun yağlı kısımlarını kullanmak, kuru olma riskini azaltır. Pişirme sırasında tavuğun iç sıcaklığının en az 75°C olması gerekir.