Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elazığ'da tavuk pişirmek için "Tavuk Üfeleme" tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2-3 parça tavuk göğsü 1;
- 4 orta boy kuru soğan 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 1;
- 5-6 yufka ekmek 1;
- Karabiber 1;
- Tuz 1.
Hazırlanışı:
- Tavuk göğüslerini haşlayın 1.
- Diğer tavada yağları eritip halka şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun 1.
- Damak tadınıza göre karabiber ve tuz ekleyin 1.
- Haşlanan tavukları didikleyin ve soğan karışımına ekleyip bir süre kavurun 1.
- Bir tepsinin dibine yağlı kağıt serin ve üstüne yufka ekmekleri küçük küçük parçalara bölüp serin 1.
- Üzerine tavuklu soğanlı harcı ekleyin ve 2-3 kepçe tavuk suyu dökün 1.
- 180 derecedeki fırında ekmekler kızarana kadar pişirin 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: