Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elazığ'da tavuk pişirmek için aşağıdaki tarif ve öneriler kullanılabilir:
Tavuk Üfeleme Tarifi:
- Malzemeler: 2-3 parça tavuk göğsü, 4 orta boy kuru soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı zeytinyağı, 5-6 yufka ekmek, karabiber, tuz 1.
- Hazırlanışı:
- Tavuk göğüslerini haşlayın 1.
- Diğer tavada yağları eritip halka şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun 1.
- Kavrulan soğanlara damak tadınıza göre karabiber ve tuzu ekleyin 1.
- Haşlanan tavukları didikleyip soğan karışımına ekleyin ve bir süre kavurun 1.
- Bir tepsinin dibine yağlı kağıt serip üstüne yufka ekmekleri küçük küçük parçalara bölüp sereyin 1.
- Üzerine tavuklu soğanlı harcı koyup 2-3 kepçe tavuk suyu dökün 1.
- 180 derecedeki fırında ekmekler kızarana kadar pişirin 1.
Tavuk Pişirmenin Genel Püf Noktaları:
- Tavuğu marine etmek, yumuşatarak daha lezzetli olmasını sağlar 24. Bunun için kefir, yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, baharatlar kullanılabilir 2.
- Tavuğu oda sıcaklığında pişirmek, daha eşit pişmesini sağlar 2.
- Tavuğun yağlı kısımlarını kullanmak, kuru olma riskini azaltır 2.
- Pişirme sırasında tavuğun iç sıcaklığının en az 75°C olması gerekir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: