Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elazığ'ın bat yemeğinin nasıl yapıldığına dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, bat yemeğinin genel olarak nasıl yapıldığına dair bilgiler şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2 su bardağı yeşil mercimek 2;
- 1 su bardağı ince bulgur 2;
- 1 adet kuru soğan 2;
- 2 adet domates 2;
- 2 adet sivri yeşil biber 2;
- Yarım demet maydanoz 2;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 2;
- Dereotu 2;
- Tuz, kırmızı biber, kırmızı pul biber, reyhan 2;
- 1 adet limon suyu 2;
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi 2;
- 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası 2;
- Yeterli miktarda iri dövülmüş ceviz 2.
Yapılışı:
- Yeşil mercimekleri üzerine hafif çıkacak kadar su koyarak pişirin 2.
- Aynı suya ince bulguru ve salçayı ekleyin 2.
- Küp küp doğradığınız, domates, kuru soğan, yeşil biber, maydanoz, dereotu, nane ve tuz ile birlikte diğer baharatları ilave edin 2.
- İstediğiniz miktarda limon ve nar ekşisini de koyun 2.
- Hafif sulu bir karışım elde edin 2. Çok koyu olursa ılık su ilave edin 2.
Bat yemeği, genellikle marul yaprakları ile servis edilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: