Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elazığ'ın bat yemeği, genellikle Tokat ve Yozgat yörelerinde yapılan bulgur ve mercimekli bir yemektir 4. İşte bat yemeğinin yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar:
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek 34
- 1 çay bardağı ince bulgur 34
- Kuru soğan 34
- Maydanoz 34
- 1 yemek kaşığı domates salçası 34
- Limon suyu 34
- Nar ekşisi 34
- Tuz 34
Yapılışı:
- Mercimekleri derin bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın 34.
- Altını kapattığınız mercimeklere ince bulguru ilave edip karıştırın 34.
- Salçayı soğuk suyla açıp mercimeklere ekleyin 34.
- Kuru soğanı ve yeşillikleri ince ince doğrayın ve onları da diğer malzemelere ilave edin 34.
- Limon suyu, nar ekşisi, tuz ve kırmızı biberi de ekleyin 34.
- Biraz daha soğuk su ilave ettikten sonra karıştırın ve servis edin 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: