Fiziksel uygunluk, spor ve beslenme ile ilgili temel öğretiler şunlardır: Fiziksel Uygunluk: Sağlıkla ilişkili unsurlar: Kardiyovasküler dayanıklılık, vücut kompozisyonu, kas kuvveti, kas dayanıklılığı, esneklik. Beceriye ilişkin unsurlar: Çeviklik, koordinasyon, denge, güç, reaksiyon zamanı, sürat. Spor: Spor, değişebilen teknikler ile değişmeyen, önceden belirlenmiş kurallar çerçevesinde, genellikle kazanmaya yönelik olarak yapılan, bedensel gelişim de sağlayan hareketler bütünüdür. Beslenme: Yeterli ve dengeli beslenme sağlanmalıdır. Fiziksel aktivite düzeyi artırılmalıdır. Total yağ tüketimi günlük enerji gereksiniminin %30’u civarında olmalıdır. Günlük saf şeker tüketimi azaltılmalıdır. Tuz ve tuzlu yiyecek tüketimi azaltılmalıdır. Daha çok posalı yiyecekler tercih edilmelidir. Yenilen besinlerin temizliğine özen gösterilmelidir. Alkollü içki tüketilmemeli veya tüketimi sınırlandırılmalıdır. Sigara içilmemelidir. Stresten mümkün olduğu kadar kaçınılmalıdır.