• Buradasın

    Dolma

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yarmalı dolma nasıl yapılır?

    Yarmalı dolma yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 500 gr asma yaprağı - 1 su bardağı yarma - 1 su bardağı yeşil mercimek - 2 soğan - 150 gr kıyma - Tuz Yapılışı: 1. Yaprakları sıcak suya bastırıp yumuşayana kadar bekletin, suyunu süzüp kenara alın. 2. Kabın içine yıkanmış yarma ve mercimeği koyun. 3. Üzerine ince doğranmış soğanı ve tuzu ekleyip yoğurun. 4. Yaprakların içine içi koyup kalın kalın kısa şekilde sarın. 5. Tencerenin en alt kısmına etleri koyup üzerine sardığınız yaprakları dizin. 6. Üzerine suyunu koyup pişmeye bırakın. 7. Pişip dinlenen sarmaları servis edebilirsiniz. Bazı yerlerde, dolmanın üzerine soğanı yağda kavurup salça dökerek sos yapılır.

    Kıbrıs usulü tavuk dolması nasıl yapılır?

    Kıbrıs usulü tavuk dolması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 parça tavuk göğsü - 5 parça mantar - 1 yemek kaşığı galeta unu - 2 yemek kaşığı un - 1 su bardağı süt - 60 gram kaşar - Tuz - Karabiber - 1 yumurta - Sıvı yağ Hazırlanışı: 1. Tavuk göğsünü oklava ile incecik olana kadar dövün. 2. İnce olan tavukları yufka gibi yayın. 3. Arasına mantar, kaşar ve baharatları koyun. 4. Sımsıkı sarın. 5. Önce una, sonra galeta ununa ve en son yumurtaya batırıp kızgın yağa atın. 6. Her tavuğu aynı işlemden geçirin. 7. Afiyet olsun. Ayrıca, beşamel soslu tavuk dolması tarifi de şu şekildedir: Beşamel sos için: - 2 su bardağı süt - 1,5 yemek kaşığı un - Garnitür - 1 yemek kaşığı margarin - Tuz Yapılışı: 1. Beşamel sosu hazırlayıp soğumaya bırakın. 2. Tavuk göğsünün altına folyo, üzerine de buzdolabı poşeti gererek dövün. 3. Dövülen tavuğa tuz ve karabiber koyarak harmanlayın. 4. Üzerine beşamel sostan birkaç kaşık koyun. 5. Tavuğu, altındaki folyo yardımıyla sarın. 6. Yumurtayı birkaç kaşık sütle çırparak tavuğu önce yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak yağın içine bırakın. 7. Kızarınca yiyebilirsiniz.

    Irak dolma hangi etten yapılır?

    Irak dolması genellikle kıyma etinden yapılır.

    Zeynep sultan sofrasında ne yenir?

    Zeynep Sultan Sofrası'nda aşağıdaki yemekler sunulmaktadır: Mumbar dolması; İşkembe dolması; Kaburga dolması; Paça; Sarma dolma; Şöbiyet; Baklava; Su böreği; 6 sıcak ürün (sigara böreği, su böreği, sosis, haşlanmış yumurta, yağda yumurta, mücver, menemen); 4 çeşit peynir.