Buradasın
Kıbrıs usulü tavuk dolması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıbrıs usulü tavuk dolması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3 parça tavuk göğsü 2
- 5 parça mantar 2
- 1 yemek kaşığı galeta unu 2
- 2 yemek kaşığı un 2
- 1 su bardağı süt 2
- 60 gram kaşar 2
- Tuz 2
- Karabiber 2
- 1 yumurta 2
- Sıvı yağ 2
Hazırlanışı:
- Tavuk göğsünü oklava ile incecik olana kadar dövün 2.
- İnce olan tavukları yufka gibi yayın 2.
- Arasına mantar, kaşar ve baharatları koyun 2.
- Sımsıkı sarın 2.
- Önce una, sonra galeta ununa ve en son yumurtaya batırıp kızgın yağa atın 2.
- Her tavuğu aynı işlemden geçirin 2.
- Afiyet olsun 2.
Ayrıca, beşamel soslu tavuk dolması tarifi de şu şekildedir:
Beşamel sos için:
Yapılışı:
- Beşamel sosu hazırlayıp soğumaya bırakın 3.
- Tavuk göğsünün altına folyo, üzerine de buzdolabı poşeti gererek dövün 3.
- Dövülen tavuğa tuz ve karabiber koyarak harmanlayın 3.
- Üzerine beşamel sostan birkaç kaşık koyun 3.
- Tavuğu, altındaki folyo yardımıyla sarın 3.
- Yumurtayı birkaç kaşık sütle çırparak tavuğu önce yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak yağın içine bırakın 3.
- Kızarınca yiyebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: