Demir emilimini artırmak için aşağıdaki besinlerin tüketilmesi önerilir: 1. Et ve et ürünleri: Dana eti, tavuk, hindi, ördek gibi kümes hayvanları. 2. Balık ve kabuklu deniz ürünleri: Mezgit, levrek, somon, istiridye, midye. 3. Koyu yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, pazı, marul, tere, roka. 4. Kuru baklagiller: Nohut, bezelye, kuru fasulye, mercimek. 5. Tahıllar: Buğday, kepek, yulaf. 6. Yumurta: Önemli ölçüde demir içerir ve C vitamini ile birlikte tüketildiğinde demir emilimi artar. Ayrıca, C vitamini bakımından zengin gıdalar (kavun, çilek, kivi, turunçgiller) de demir emilimini destekler. Demir emilimini engelleyen gıdalardan (çay, kahve, tam tahıllar) uzak durmak veya bu gıdaları demir içeren besinlerle aynı öğünde tüketmemek önerilir.