Cipsli tavuk yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Patates Cipsi ile Cipsli Tavuk Butları Tarifi: - Malzemeler: 2 paket patates cipsi, 8 adet tavuk budu, 5 su bardağı su, 1 su bardağı un, 2 adet yumurtanın akı, 1 çay bardağı süt, bir tutam tuz. - Yapılışı: 1. Tavuk butlarının derilerini çıkarıp bir kaba alın. 2. Üzerine su ve tuz ekleyip, içinin daha iyi pişmesi için 1 gece buzdolabında bekletin. 3. Ertesi gün suyunu süzüp, una bulayın. 4. Yumurta akı ve sütü bir kapta karıştırıp, unlu tavuğu önce bu karışıma sonra cipse buladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin. 5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın. 2. Mısır Cipsi ile Cipsli Çıtır Tavuk Tarifi: - Malzemeler: 1 su bardağı krema, 100 g rendelenmiş kaşar peyniri, 1 yumurta, 2 su bardağı ufalanmış mısır cipsi, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, 500 g tavuk göğüs eti, 2 su bardağı iri kırılmış mısır cipsi. - Yapılışı: 1. Bir kasede krema, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, ufalanmış mısır cipsi, tuz ve baharatları harmanlayın. 2. Jülyen doğradığınız tavuk göğüs etlerini bu harca bulayın. 3. Tavuk etlerini iri kırılmış mısır cipsi ile kaplayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. 5. Sıcak servis yapın.