Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cipsli tavuk yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Patates Cipsi ile Cipsli Tavuk Butları Tarifi 1:
- Malzemeler: 2 paket patates cipsi, 8 adet tavuk budu, 5 su bardağı su, 1 su bardağı un, 2 adet yumurtanın akı, 1 çay bardağı süt, bir tutam tuz 1.
- Yapılışı:
- Tavuk butlarının derilerini çıkarıp bir kaba alın 1.
- Üzerine su ve tuz ekleyip, içinin daha iyi pişmesi için 1 gece buzdolabında bekletin 1.
- Ertesi gün suyunu süzüp, una bulayın 1.
- Yumurta akı ve sütü bir kapta karıştırıp, unlu tavuğu önce bu karışıma sonra cipse buladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın 1.
- Mısır Cipsi ile Cipsli Çıtır Tavuk Tarifi 2:
- Malzemeler: 1 su bardağı krema, 100 g rendelenmiş kaşar peyniri, 1 yumurta, 2 su bardağı ufalanmış mısır cipsi, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, 500 g tavuk göğüs eti, 2 su bardağı iri kırılmış mısır cipsi 2.
- Yapılışı:
- Bir kasede krema, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, ufalanmış mısır cipsi, tuz ve baharatları harmanlayın 2.
- Jülyen doğradığınız tavuk göğüs etlerini bu harca bulayın 2.
- Tavuk etlerini iri kırılmış mısır cipsi ile kaplayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 2.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin 2.
- Sıcak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: