Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cipsli tavuk yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Tavukları yıkayın 3.
- Yumurtaları kırıp iyice çırpın ve içine tuz ve karabiberi koyun 3.
- Tavukları önce una, sonra yumurtaya ve daha sonra cipse bulayın 3.
- İsterseniz tavada kızartın, isterseniz fırında pişirin 3.
Alternatif cipsli tavuk tarifi:
- 3 tavuk göğsü 1;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 1 yumurta 1;
- 1 tutam tuz, kırmızı toz biber, kekik, toz şeker 1;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1,5 yemek kaşığı un 1;
- 1 su bardağı maden suyu 1.
Kaplama harcı için:
Pişirme:
- Tavuk göğüslerinin bonfilelerini ayırıp kalan kısımları benzer boyutlarda kesin 1.
- Geniş bir kasede yoğurt, yumurta, tuz, un, zeytinyağı, baharatlar ve maden suyunu karıştırıp marinasyon harcını hazırlayın 1.
- Tavukları marinasyonun içine koyup karıştırın 1.
- Buzdolabında en az 1, en fazla 8 saat dinlendirin 1.
- Kaplama harcı için cipsleri robottan geçirip toz haline getirin 1.
- Tavukların fazla sosunu alıp cipse bulayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin 1.
- Tavukların üzerine biraz yağ gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin 1.
Cipsli tavuk parçalarını sıcak olarak dilediğiniz soslarla veya burger ekmeği içinde servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: