E102 (tartrazin) içeren bazı ürünler: Gıdalar: renkli içecekler, tatlı, reçel, tahıl, çerez, konserve balık ve hazır çorbalar; dondurma, buz patlamaları ve şeker, şekerleme ve sert şekerleme; pudingler ve jelatin, pasta karışımları, hamur işleri, muhallebi tozu, badem ezmesi, bisküvi ve kurabiye; alkolsüz içecekler, enerji ve spor içecekleri, toz içecek karışımı, meyve özlü içecekler ve aromalı/karışık alkollü içecekler; mısır cipsleri, sakız, patlamış mısır (hem mikrodalga hem de sinema patlamış mısırı) ve patates cipsi; reçel, jöle, marmelat, hardal, yaban turpu, turşu (tartar sos ve dereotu turşusu gibi turşu içeren diğer ürünler) ve işlenmiş soslar; tahıl (mısır gevreği, müsli gibi), anlık veya “küp” çorba, pirinç, risotto gibi pirinçler, erişte, püre meyve ve turşu biberi, açık yeşil renkli deniz yosunu salatası Wakame. Kişisel bakım ve kozmetik ürünleri: sıvı ve kalıp sabunlar, yeşil el sabunu giderici, nemlendiriciler ve losyonlar, ağız yıkayıcıları, parfümler, diş macunları ve şampuanlar, kremler ve diğer saç ürünleri; göz farı, allık, yüz tozu ve fondöten, ruj gibi kozmetik ürünler; tırnak cilası, oje çıkarıcı, geçici dövmeler ve bronzlaşma losyonları. Not: E102'nin kullanımıyla ilgili sağlık endişeleri nedeniyle Norveç ve Avusturya gibi bazı ülkelerde yasaklanmıştır.