Besin olarak kullanılan bazı böcek türleri şunlardır: 1. Koşineal böceği (E120 - Karmin): Şekerlemeler, tatlılar, gazlı içecekler, meyve suları, dondurma ve yoğurt gibi ürünlerde doğal kırmızı renk verici olarak kullanılır. 2. Sarı un kurdu (Tenebrio molitor): Yüksek protein kaynağı olarak protein barları, unlu mamuller (bisküvi, kraker gibi) ve enerji içeceklerinde bulunur. 3. Çekirge (Locusta migratoria): Atıştırmalıklar (cips gibi), sporcu gıdaları ve unlu mamullerde yüksek protein içeriği nedeniyle kullanılır. 4. Cırcır böceği (Acheta domesticus): Protein tozu, unlu mamuller (kraker, ekmek, pizza hamuru gibi), enerji barları ve diyet gıdalarında yer alır. Ayrıca, ipek böceği, tırtıllar, karıncalar ve yabanarıları da besin olarak tüketilen diğer böcek türlerindendir.