Kirazdan çelik almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Çelik Seçimi: Sağlıklı ve bir yıldan yaşlı bir kiraz dalı seçilmelidir. 2. Yaprakların Kesilmesi: Çelik üzerindeki yapraklar, su ihtiyacını köklerine yönlendirebilmek için çok dipten kesilmeden çıkarılmalıdır. 3. Çeliklerin Ayılması: Dal, 20-25 cm uzunluğunda parçalara ayrılmalıdır. 4. Hormonlama: Çeliklerin alt kısmı, köklendirme tozuna batırılmalıdır. 5. Dikim: Çelikler, torf, toprak ve kum karışımlı yumuşak bir saksıya dikilmelidir. 6. Bakım: Çeliklerin bulunduğu saksının içi, iyi aydınlatılmış bir yerde tutulmalı, ancak doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Köklenme süreci genellikle 4-5 haftayı bulur ve çelikler, bahara kadar bu saksıda kaldıktan sonra daha büyük bir saksıya alınabilir.