• Buradasın

    BalkanMutfağı

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Eltim duymasın helvası nasıl yapılır?

    "Eltim Duymasın Helvası" olarak belirtilen tarif, "Yengem Duymasın Helvası" olarak da bilinir ve Balkan mutfağına özgü bir tatlıdır. İşte bu helvanın yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar: Malzemeler: - Hamur için: 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 adet yumurta, 1 yemek kaşığı sirke, yarım paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı silme tuz, 4,5-5 su bardağı un. - İç harcı için: İri kırılmış ceviz içi. - Üzerine sürmek için: 100 gram tereyağı. - Şerbeti için: 3,5 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon suyu. Yapılışı: 1. Hamur malzemelerini karıştırarak ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. 2. Hamuru 24 eşit parçaya bölüp bezeler haline getirin ve dinlendirin. 3. Dinlenen bezeleri açarak üst üste dizin ve merdane ile 4 mm kalınlığında açın. 4. Açılan yufkaları daire şeklinde kesip içlerine ceviz yerleştirin ve ay şeklinde kapatın. 5. Tatlıları fırın tepsisine dizip eritilmiş tereyağı ile üzerine sürün. 6. Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 7. Şerbeti hazırlayıp kaynattıktan sonra tatlı sıcak, şerbet ılık olacak şekilde şerbeti dökün ve birkaç saat bekletin. 8. Servis etmeden önce üzerine Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı serpin.

    Balkan mutfağında hangi etler kullanılır?

    Balkan mutfağında dana ve kuzu eti en sık kullanılan et türleridir. Ayrıca, kümes hayvanları da et yemeklerinde yer alır.

    Kaçamak yemeği hangi yöreye ait?

    Kaçamak yemeği, Balkan, Kafkas ve Türk mutfağına aittir. Özellikle Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Denizli yörelerinde tüketilir.