• Buradasın

    Eltim duymasın helvası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Eltim Duymasın Helvası" olarak belirtilen tarif, "Yengem Duymasın Helvası" olarak da bilinir ve Balkan mutfağına özgü bir tatlıdır 5. İşte bu helvanın yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar:
    Malzemeler:
    • Hamur için: 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 adet yumurta, 1 yemek kaşığı sirke, yarım paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı silme tuz, 4,5-5 su bardağı un 5.
    • İç harcı için: İri kırılmış ceviz içi 5.
    • Üzerine sürmek için: 100 gram tereyağı 5.
    • Şerbeti için: 3,5 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon suyu 5.
    Yapılışı:
    1. Hamur malzemelerini karıştırarak ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin 5.
    2. Hamuru 24 eşit parçaya bölüp bezeler haline getirin ve dinlendirin 5.
    3. Dinlenen bezeleri açarak üst üste dizin ve merdane ile 4 mm kalınlığında açın 5.
    4. Açılan yufkaları daire şeklinde kesip içlerine ceviz yerleştirin ve ay şeklinde kapatın 5.
    5. Tatlıları fırın tepsisine dizip eritilmiş tereyağı ile üzerine sürün 5.
    6. Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin 5.
    7. Şerbeti hazırlayıp kaynattıktan sonra tatlı sıcak, şerbet ılık olacak şekilde şerbeti dökün ve birkaç saat bekletin 5.
    8. Servis etmeden önce üzerine Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı serpin 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yengemin duymasın helvasının içine ne konur?

    Yengem Duymasın Helvasının içine şunlar konur: Hamur için: 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 adet yumurta, 1 yemek kaşığı sirke, yarım paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı silme tuz, 4,5-5 su bardağı un. İç harcı için: İri kırılmış ceviz içi. Üzerine sürmek için: 100 gram tereyağı. Şerbeti için: 3,5 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon suyu.

    Helva tarifi nasıl yapılır?

    Helva tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 1 su bardağı un veya irmik - 100 g tereyağı (veya margarin) - 1 su bardağı toz şeker - 1,5 su bardağı su veya süt - 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı - 1 paket vanilya (isteğe bağlı) - 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı) - Ceviz veya fındık (üzeri için) Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlayın: Toz şekeri ve suyu küçük bir tencereye alın, şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın. 2. Unu veya irmiği kavurun: Geniş bir tavada tereyağını eritin, sıvı yağı ekleyin. 3. Şerbeti ekleyin: Ilınmış şerbeti kavrulmuş una/irmiğe yavaşça ve dikkatlice ekleyin. 4. Dinlendirip servis edin: Helva koyulaşıp toparlanınca ocaktan alın.