Parfüm atölyesinde bulunan kokular, genel olarak şu şekilde sınıflandırılabilir: 1. Çiçeksi Kokular: Gül, yasemin, inci çiçeği, karanfil, nergis, gardenya, sümbül ve menekşe gibi çiçeklerin kokuları. 2. Baharatlı Kokular: Defne, adaçayı, anason, ardıç, biber, biberiye, lavanta, muskat, karabiber, kakule, karanfil, nane, safran, tarçın gibi egzotik ve yakıcı kokular. 3. Yeşil – Otsu Kokular: Ot, çimen, çam, ardıç, biberiye gibi bitkisel kokular. 4. Oryantal Kokular: Tarçın, kakule, kişniş, zencefil, vanilya, sandal ağacı, sedir ağacı, misk, amber gibi yoğun ve kuvvetli kokular. 5. Marine, Cool Kokular: Deniz kokusunu ve taze dağ havasını anımsatan ferahlık verici kokular.