• Buradasın

    Anecdote

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Nasreddin Hoca'nın 3 tane fıkrası nedir?

    Nasreddin Hoca'nın üç fıkrası: 1. Parayı Veren Düdüğü Çalar: Nasrettin Hoca, pazarda düdük satan bir adamın önünde durur ve düdüklerin fiyatını sorar. Adam, "Parayı veren düdüğü çalar!" der. Hoca, bu sözü hayatın birçok alanına uyarlayarak meşhur eder. 2. Kazanın Doğurduğuna İnanırsan: Hoca, komşusundan kazan ödünç alır ve geri verirken içine küçük bir kazan koyar. Komşusu şaşırarak sorar: "Bu ne?" Hoca gülerek cevap verir: "Kazan doğurdu". 3. Ye Kürküm Ye: Hoca, bir gün fakir kıyafetlerle bir ziyafete katılır ve ilgisiz kalır. Daha sonra yeni bir kürk giyip aynı ziyafete gider, herkes ona saygı gösterir. Hoca, kürküne bakarak "Ye kürküm ye!" der.

    Nasrettin Hocanın en çok bilinen fıkrası nedir?

    Nasreddin Hoca'nın en çok bilinen fıkralarından biri "Parayı Veren Düdüğü Çalar" fıkrasıdır. Fıkranın konusu: Nasreddin Hoca, pazara giderken çocukların etrafını sarmasıyla onlara düdük almasını ister.

    Nasrettin Hocanın 3 tane fıkrası nedir?

    Nasrettin Hoca'nın üç fıkrası: 1. Ye Kürküm Ye: Nasrettin Hoca, bir zengin konağına fakir kıyafetlerle gitmiş ve ilgi görmemiş. Daha sonra güzel bir kürk giyip geri dönmüş ve herkes ona saygı göstermiş. Hoca, kürküne bakarak "Ye kürküm ye!" demiş. 2. Parayı Veren Düdüğü Çalar: Nasrettin Hoca, pazarda düdük satan bir çocuğa rastlamış ve düdüklerin fiyatını sormuş. Çocuk "Bir akçe" demiş. Hoca, "Parayı vermezsem düdüğü çalamaz mıyım?" diye sormuş, çocuk da gülerek "Parayı veren düdüğü çalar!" demiş. 3. İpe Un Sermek: Nasrettin Hoca, komşusundan un istemiş. Komşu, "Unum var ama serilecek ipim yok!" demiş. Hoca gülerek "İpe un serildiğini ilk defa duyuyorum!" demiş.

    En ilginç itiraflar nelerdir?

    En ilginç itiraflardan bazıları şunlardır: 1. Meryl Streep: 20 yaşındayken para kazanmakta zorlandığı bir gece, Londra'daki Green Park'ta açıkta yatmak zorunda kaldığını itiraf etmiştir. 2. Russell Crowe: 1991 yılındaki Cannes Film Festivali'nde kırmızı halıda yürürken ayakkabısının su aldığını ve lavaboya gidip çorabının suyunu sıktığını itiraf etmiştir. 3. Emily Ratajkowski: 8. sınıftayken disiplin müdürünün, sütyen askısını görünür olduğu için kopardığını itiraf etmiştir. 4. Jared Leto: Hayranlarından birinin ona bir kulağını kesip gönderdiğini, bu eylemin oldukça tuhaf olduğunu itiraf etmiştir. 5. Johnny Depp: Şöhretten nefret ettiğini ve şöhretten kaçmak için her şeyi yaptığını, ancak onun yakasından düşmediğini itiraf etmiştir.

    Nasrettin Hoca'nın en çok sevilen fıkrası nedir?

    Nasrettin Hoca'nın en çok sevilen fıkralarından biri "Parayı Veren Düdüğü Çalar" fıkrasıdır. Fıkranın konusu: Hoca, pazarda düdük satan bir adamın önünde durur ve düdüklerin fiyatını sorar. Adam, "Parayı veren düdüğü çalar!" der.

    Nasrettin Hoca'nın ya tutarsa fıkrası nedir?

    Nasrettin Hoca'nın "Ya Tutarsa" fıkrası şu şekildedir: Günlerden bir gün Nasrettin Hoca, eline yoğurt mayası bakracını alıp göle doğru yola koyulmuş. İçlerinden biri Hoca'nın yanına varıp sormuş: — Hayırdır Hocam? Ne yapıyorsun böyle?. Hoca cevap vermiş: — Göle yoğurt mayası çalıyorum. Adam tekrar sormuş: — İlahi, hocam, hiç göle maya çalmakla göl maya tutar mı?. Hoca, o nüktedan cevaplarından birini daha vermiş: — Ya tutarsa.... Bu fıkra, Nasrettin Hoca'nın yaşadığı toplumda olmadık işlerle uğraşan ve boş hevesler peşinde koşan kişilere ders vermek amacıyla anlattığı bir hikayedir.

    Hazar ergüçlü neden yalınayak?

    Hazar Ergüçlü'nün yalınayak olmasının nedeni, gazetecileri görünce panikleyip onlardan kaçmak için topuklu ayakkabılarını çıkarmasıdır.

    Nasreddin Hoca'nın 3 tane fıkrası nelerdir?

    Nasreddin Hoca'nın üç fıkrası: 1. Parayı Veren Düdüğü Çalar: Nasrettin Hoca, pazarda düdük satan bir adamın önünde durur ve düdüklerin fiyatını sorar. Adam, "Parayı veren düdüğü çalar!" der. Hoca, bu sözü hayatın birçok alanına uyarlayarak meşhur eder. 2. Ye Kürküm Ye: Hoca, bir gün fakir kıyafetlerle bir ziyafete katılır ve ilgisiz kalır. Daha sonra yeni bir kürk giyip aynı ziyafete gider, herkes ona saygı gösterir. Hoca, kürküne bakarak "Ye kürküm ye!" der. 3. Göle Maya Çalmak: Hoca, elinde bir kap yoğurtla gölün kenarına gelir ve yoğurdu göle döker. İnsanlar, "Hoca, gölden yoğurt mu olur?" deyince, "Ya tutarsa!" der.

    Nasreddin Hoca acemi bülbülü neden öttürdü?

    Nasreddin Hoca, "Acemi Bülbül" fıkrasında şaşkınlıkla bülbül gibi öttürdü.

    En komik düşme anı hangisi?

    En komik düşme anı olarak değerlendirilebilecek birkaç örnek şunlardır: 1. GZT'nin videosunda yer alan, arkadaşlarıyla kampa giden bir çocuğun gerçekleştirdiği Oscar'lık düşme performansı. 2. Uludağ Sözlük'te paylaşılan, amfide önüne uzanan bir şeye bakarken koltuğun kapandığını hesaplayamayıp yere düşen bir öğrencinin hikayesi. 3. Listelist'te yer alan, küçükken balık tutarken olta ile birlikte denize düşen bir çocuğun olayı.

    Nasrettin Hoca'nın kabak fıkrası nedir?

    Nasrettin Hoca'nın kabak fıkrası şu şekildedir: Nasrettin Hoca'ya hep "Hocam, sakın kaybolmayın" derlermiş. Bir gün Hoca bir yere giderken komşusu yine "Hocam, kaybolmayın ha!" demiş. Hırsızın biri, Hoca'nın belindeki kabağı sinsice çalmış ama Hoca'nın bundan haberi bile olmamış.

    Nasrettin Hoca'nın en kısa fıkrası nedir?

    Nasrettin Hoca'nın en kısa fıkralarından biri "Ya Tutarsa" fıkrasıdır: Nasreddin Hoca, gölün kıyısına gider ve elinde yoğurt kasesi ile birlikte göle maya çalar.

    Nasrettin Hoca'nın kaynanası ile ilgili fıkrası nedir?

    Nasrettin Hoca'nın kaynanası ile ilgili fıkra şu şekildedir: Hoca'nın kaynanası çamaşır yıkarken ırmağa düşmüş ve sulara kapılıp yitip gitmiş. Bu duruma şaşıran bir kişi Hoca'ya seslenmiş: — Hocam sen ters yöne gidiyorsun! Hoca başını çevirip şu karşılığı vermiş: — Sen benim kaynanamı tanımazsın birader, dünyanın en ters kadınıydı o, mutlaka cesedi de ters yöne gitmiştir.

    Neşet Ertaş ayıp olmazsa ceketimin hikayesi nedir?

    Neşet Ertaş'ın "ayıp olmazsa ceketimi çıkarabilir miyim" ifadesi, 1992 yılında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'ndaki konserinde seyirciden ceketini çıkarmak için izin istemesi olayından gelmektedir.

    Nasrettin Hoca'nın gönlüm buna razı olmadı fıkrası nedir?

    Nasrettin Hoca'nın "Gönlüm Buna Razı Olmadı" fıkrası şu şekildedir: Nasreddin Hoca, kasabadan Kur'an-ı kerim, tefsir ve ilmihal gibi bazı kitaplar almış ve bunları kocaman bir çuvala yerleştirmiş. Köylüler Hoca'ya sormuşlar: - Bre Hoca, çuvalı niye kendi sırtına aldın? Hoca cevap vermiş: - Ne yapayım? Zavallı hayvan zaten benim bütün kahrımı çekiyor.

    Ağanın kızı ve cimri ağanın oğlu fıkrası nedir?

    Ağanın kızı ve cimri ağanın oğlu ile ilgili bir fıkra şöyledir: Ağanın bir kızı varmış, evlenme çağına gelmiş ve herkese göz koyuyormuş. Düğün dernekleşme sırasında yeni evli çift, el öpmeye kızın babasının köyüne doğru yola çıkmışlar. Yolda mahçup mahçup ilerlerken damat, bir çoban ve sürü görmüşler. Damat çobana: "Ya çoban kardeş, biz yeni evliyiz. Kayınbabamın elini öpmeye gidiyoruz ama ona verecek hediyemiz yok. Uyanık çoban, bir azgın geline bir salak damada bakıp: "Beyim lafımı olur üç beş koçun. Damat da: "Rican nedir?" demiş. Çoban: "Gelinimiz ağa kızıdır, bilirim. Cimri ağanın salak oğlu, bu ballı teklifi duyunca kabul etmiş. Çoban kan ter içinde doğrulup: "Valla doğruymuş, helal olsun hiç osurmadı" deyip sürünün yarısını damatla geline vermiş. Evli çift, sevine sevine kızın babasının evine gelirken kızın babası bunları görmüş ve: "Nooldu, niye güle oynaya geliyorsunuz damat?" demiş. Damat da ağanın elini öpüp kızını göstererek: "Ağam, aha senin bu kızın var ya, bize şu sürüyü kazandırdı" demiş. Ağa da: "Benim kızım bu sürüyü nasıl kazandı ki?" demiş. Bunu duyan ağanın gözleri ayrılmış ve bir damada bir kıza bakıp: "Ulan damat, senin dilin ne söylüyor, bunlar da" demiş [

    Nasrettin Hoca'nın 4 tane fıkrası nedir?

    İşte Nasreddin Hoca'nın dört fıkrası: 1. Parayı Veren Düdüğü Çalar: Çocuklar, pazara gelen Nasreddin Hoca'nın etrafını sarmış ve düdük istemişler. Hoca, sadece para veren çocuğa düdük vermiş. 2. Ya Tutarsa: Hoca, gölün kıyısına gidip yoğurt mayası çalmış. Bir köylü bunu görüp sormuş, Hoca da "Ya tutarsa" demiş. 3. Gönlüm Buna Razı Olmadı: Eşeği ile kasabaya giden Hoca, çuvalı sırtına almış. Köylüler neden eşeğe yüklemediğini sormuşlar, Hoca da hayvanın zaten kendisini taşıdığını, çuvalı da ona taşıtmanın gönlüne razı olmadığını söylemiş. 4. Kazan Doğurdu: Hoca, komşusundan kazanı istemiş, işini bitirip geri verirken içine küçük bir tencere koymuş. Kazan sahibi tencereyi görünce sormuş, Hoca da "Müjde, kazanınız doğurdu" demiş.

    Ya tutarsa fıkrası nasıl anlatılır?

    "Ya Tutarsa" fıkrası şu şekilde anlatılır: Bir gün Nasreddin Hoca, göl kenarında elinde bir kase yoğurtla gider. Adam, Hoca'nın delirdiğini düşünür ve "Vah, vah, vah! Sen çıldırdın mı Hoca! Koskoca göl maya tutar mı" diye sorar.

    Barış Manço'nun işte hendek işte deve hikayesi nedir?

    Barış Manço'nun "İşte Hendek İşte Deve" şarkısı ve hikayesi şu şekildedir: 1971 yılında Barış Manço, Moğollar grubuyla birlikte Anadolu turnesine çıktı. Konser organizatörü Türker Vehbi, Barış Manço'yu deveye bindirip Lefkoşa sokaklarında dolaştırmayı düşündü. 19 Ekim 1971'de, Lefkoşa'daki Taksim Sahası'nda Barış Manço'yu taşıyan develer getirildi. Bu olay, Kıbrıs Türk basınında geniş yer buldu ve Manço'nun moral kaynağı oldu.

    Bana görünme de kime görünürsen görün fıkrası nedir?

    "Bana Görünme De" fıkrası, Nasrettin Hoca'nın bir hikayesidir. Fıkra şu şekildedir: Aile büyükleri, Nasrettin Hoca'yı hiç görmediği bir çirkin hanımla evlendirirler.