Zeytinyağlı pırasa pişirmenin en güzel yolu için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 1 deste pırasa - 1 tane kırmızı biber - 2 tane havuç - 1 küçük soğan - 1 tane domates - 2 yemek kaşığı pirinç - 1 portakal suyu - 1,5 su bardağı sıcak su - 5 adet kesme şeker - 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: 1. Pırasaları doğrayın ve yıkayıp iyice süzün. 2. Soğanı dörde bölün ve halka halka doğrayın. 3. Kırmızı biberi, domatesi ve havuçları doğrayın. 4. Pirinci iyice yıkayın ve süzün. 5. Yayvan bir tencereye zeytinyağı koyun, ısınınca önce soğanları, sonra havuç ve pırasaları ekleyip beraberce kavurun (3-4 dakika). 6. Daha sonra kırmızı biberi ve pirinci ekleyip 2 dakika daha kavurun. 7. En son tuz, şeker, domates ve portakal suyuyla sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pırasalar pişene kadar pişirin. 8. Pırasalarınızın pişmişliğini kontrol ettikten sonra altını kapatın ve tencerenin ağzı kapalı olarak soğumaya bırakın. 9. Soğuyunca servis tabağına alıp keyifle servis edin.