Buradasın
Zeytinyağlı pırasa en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı pırasa en güzel şekilde şu şekilde pişirilebilir:
Malzemeler:
- 500 gram pırasa 15;
- 2 adet havuç 15;
- 2 yemek kaşığı pirinç 1;
- 1 adet limon suyu 1;
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1;
- 1 su bardağı su 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 1,5 çay kaşığı tuz 1.
Hazırlanışı:
- Dış kabuklarını ve kök kısımlarını ayıkladığınız pırasaları bol suda yıkadıktan sonra verev şeklinde doğrayın 1.
- Kabuğunu soyduktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye kestiğiniz havuçları pırasalarla uyumlu olacak şekilde kesin 1.
- Geniş tabanlı bir tencereye sırasıyla; doğranmış pırasa ve havuçları yerleştirin 1.
- Duruladıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri üzerlerine serpiştirin 1.
- Zeytinyağın yarısını ekleyerek hafifçe kavurun 1.
- Bir bardakta portakal suyu, limon ve suyu birleştirin 1.
- Ardından tenceredeki pırasaların üzerine ekleyin 1.
- Toz şeker ve tuzunu ilave ederek hafifçe karıştırın 1.
- Üzerine zeytinyağı gezdirdiğiniz pırasayı, kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin 1.
- Arzuya göre ılık ya da soğuk olarak limon dilimleri eşliğinde servis edin 1.
Zeytinyağlı pırasa, genellikle sulu olarak pişirilir ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirilir 4.
Zeytinyağlı pırasa tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: