Buradasın
Zeytinyağlı pırasa en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı pırasa pişirmenin en güzel yolu için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 deste pırasa 1
- 1 tane kırmızı biber 1
- 2 tane havuç 12
- 1 küçük soğan 1
- 1 tane domates 1
- 2 yemek kaşığı pirinç 1
- 1 portakal suyu 1
- 1,5 su bardağı sıcak su 1
- 5 adet kesme şeker 1
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1
Yapılışı:
- Pırasaları doğrayın ve yıkayıp iyice süzün 1.
- Soğanı dörde bölün ve halka halka doğrayın 1.
- Kırmızı biberi, domatesi ve havuçları doğrayın 1.
- Pirinci iyice yıkayın ve süzün 1.
- Yayvan bir tencereye zeytinyağı koyun, ısınınca önce soğanları, sonra havuç ve pırasaları ekleyip beraberce kavurun (3-4 dakika) 1.
- Daha sonra kırmızı biberi ve pirinci ekleyip 2 dakika daha kavurun 1.
- En son tuz, şeker, domates ve portakal suyuyla sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pırasalar pişene kadar pişirin 1.
- Pırasalarınızın pişmişliğini kontrol ettikten sonra altını kapatın ve tencerenin ağzı kapalı olarak soğumaya bırakın 1.
- Soğuyunca servis tabağına alıp keyifle servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: