Zeytinli açma hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; yarım su bardağı ılık su; yarım su bardağı sıvı yağ; 1 adet yumurta (akı içine, sarısı üstüne); 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 paket instant maya; 4-4,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin); 1 su bardağı doğranmış siyah zeytin. Hazırlanışı: 1. Ilık süt, su, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve mayayı yoğurma kabında karıştırın. 2. Karışıma azar azar un ve tuzu ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 3. Hamurun üzerini örtüp, 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. 4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp elinizle açın, içine doğranmış zeytin koyup rulo şeklinde sarın ve burgu yaparak açma şekli verin. 5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 15-20 dakika daha tepsi mayası yapın. 6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam ya da çörek otu serpin. 7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Zeytinli açma hamurunu hazırlarken, unu azar azar eklemek ve hamuru iyice yoğurmak önemlidir. Zeytinli açma hamurunun hazırlanışı hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir: yemek.com; ardaninmutfagi.com; pakmayamutfakta.com.