• Buradasın

    Zeytinli rulo hamuruna ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zeytinli rulo hamuruna aşağıdaki malzemeler konur:
    Hamur için:
    • 2 adet yumurta 13
    • 1 su bardağı sıvı yağ 13
    • 1 su bardağı yoğurt 1
    • 1 paket kabartma tozu 13
    • Aldığı kadar un 13
    • Yarım demet taze soğan 1
    • Tuz 1
    İç malzeme için:
    • 4 çorba kaşığı zeytin ezmesi 1
    • Yarım demet dereotu 1
    Ayrıca, hamura arzu edilen herhangi bir iç malzeme de eklenebilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Zeytinli açma hamuru nasıl hazırlanır?

    Zeytinli açma hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; 1/2 su bardağı ılık su; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 paket instant maya (10 gram); 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin). Hazırlanışı: 1. Bir yoğurma kabında süt, su, sıvı yağ, toz şeker ve mayayı karıştırın. 2. Azar azar un ve tuz ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. 3. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. 4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. 5. Her parçayı elinizle açarak içine zeytin ve zeytinyağı karışımından bir miktar koyun. 6. Hamuru rulo şeklinde sarın ve iki ucunu birleştirerek halka şekli verin. Hazırlanan açmaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.

    Yeşil zeytinli rulo poğaça nasıl yapılır?

    Yeşil Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi için gerekli malzemeler: 3 su bardağı un; Yarım paket yaş maya; 1 çay bardağı süt; 1 yumurta; 1 su bardağı maden suyu; Yarım çay bardağı zeytin yağı; Su ve tuz. İç harcı için: Beyaz peynir; Zeytin ezmesi; Kekik ve pul biber. Üzeri için: Yumurta sarısı; Siyah zeytin. Hazırlanışı: 1. Unu derin bir kaba alın. 2. Diğer malzemeleri ve azar azar su ilaveleri ile yumuşak bir hamur yoğurun. 3. Yoğrulan hamuru un yardımı ile uzun açın. 4. Beyaz peynir ve kekik serpin, sıkıca rulo yapın. 5. Rulonun uç kısmını su ile tutturun. 6. Ruloyu 2 parmak kalınlığında kesip yağlı kalıba dizin. 7. Üzerine yumurta sarısı sürüp zeytin koyun ve mayalanınca önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. 8. Pişen poğaçaları ılıyınca kalıptan çıkartın.

    Zeytinli açmanın yumuşak olması için ne yapmalı?

    Zeytinli açmanın yumuşak olması için aşağıdaki adımları izlemek önemlidir: 1. Hamurun Hazırlanışı: Ilık süt, su, sıvı yağ, toz şeker ve mayayı karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun. 2. İç Harcın Hazırlanışı: Dilimlenmiş siyah zeytin ve zeytinyağını karıştırarak iç harcı hazırlayın. 3. Şekillendirme: Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp her parçayı elinizle açarak içine zeytinli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. 4. Pişirme: Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdiğiniz açmaları önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri altın sarısı olana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Bu şekilde hazırlanan zeytinli açmalar, yumuşak ve lezzetli olacaktır.