Zeytin yaprağı kahvesi yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Malzeme Hazırlığı: Sağlıklı, kimyasal işlem görmemiş organik zeytin yaprakları toplanmalı ve genç, tam gelişmiş yapraklar seçilmelidir. 2. Kuruma ve Fermentasyon: Yapraklar, gölge altında ve hava sirkülasyonu olan bir alanda 3-7 gün arasında kurutulmalıdır. 3. Öğütme: Kurutulan yapraklar, özel değirmenlerde ince partiküller haline getirilmelidir. 4. İsteğe Bağlı Kavurma: Yapraklar, aromasını geliştirmek ve rengi koyulaştırmak için hafif kavrulabilir. 5. Pişirme: Tıpkı Türk kahvesi gibi hazırlanabilir: - 1 tatlı kaşığı zeytin yaprağı kahvesi tozu ve 1 fincan su cezveye alınır. - Karıştırılarak kaynama noktasına getirilir. - Köpük oluştuğunda fincanlara alınır. Not: Zeytin yaprağı kahvesi, kafein içermez ve günlük 2 veya 3 fincan önerilen miktardır.