Buradasın
Zerdeçallı patates salatası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zerdeçallı Patates Salatası Tarifi:
Malzemeler:
- 3 patates
- 2 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Karabiber
- 1 limon
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Zeytinyağı
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayın: Patatesleri temizleyip küp küp doğradıktan sonra tencereye alın, üzerine zerdeçal, tuz ve soğuk su ekleyip ara ara kontrol ederek haşlayın 1.
- Soğanı karamelize edin: Soğanı piyazlık doğrayıp az zeytinyağı ile karamelize edin 1.
- Malzemeleri karıştırın: Haşlanan patatesleri iyice süzdürüp geniş bir kaseye alın, üzerine ince doğranmış maydanoz, karabiber, tuz, karamelize soğan, limon suyu ve biraz zeytinyağı ekleyip yavaşça karıştırıp harmanlayın 1.
Püf Noktaları:
- Salatayı servis edeceğiniz zaman sosu dökün, aksi takdirde salatanız çok sulu olabilir 2.
- Küçük haşlamalık patates kullanmanız daha iyi sonuç verir 2.
- Haşlama işleminin hızlı olması için suya tuz ekleyin 2.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: