İşte 7 çeşit Türk tatlısı: 1. Baklava: İnce yufkaların arasına ceviz veya fıstık konularak yapılan şerbetli hamur tatlısı. 2. Lokma Tatlısı: Mayalanmış hamurun kızartılıp üzerine şerbet veya bal dökülmesiyle yapılan tatlı. 3. Güllaç: Gülsuyu ve sütle ıslatılmış ince hamur yapraklarından oluşan, üzerine ceviz ve şeker serpilen tatlı. 4. Aşure: Karışık meyveler, kuru yemişler ve tahıllarla yapılan geleneksel tatlı. 5. Cezerye: Şekerlenmiş havuç, rendelenmiş hindistan cevizi ve fıstıkla yapılan şekerleme. 6. Şekerpare: Tatlı ve yumuşak bir hamurdan yapılan, üzerine badem veya ceviz konulan şerbetli tatlı. 7. Tulumba Tatlısı: Şerbetle tatlandırılmış kızarmış hamur şeritlerinden oluşan tatlı.