Zencefilli et sosu yapmak için gerekli malzemeler: 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı; 1 adet soğan; 1 adet kırmızı kapya biber; 1 adet sarı dolmalık biber; 4-5 diş sarımsak; 1 parmak zencefil; 3-4 dal taze soğan; 500 gr kontrfile et; 3-4 yemek kaşığı mısır nişastası; Sosu için: 1-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, yarım su bardağı soya sos, yarım su bardağı su, 1 tatlı kaşığı acı sos, 2 yemek kaşığı esmer şeker. Yapılışı: 1. Etleri ince uzun dilimleyin ve enine olacak şekilde bölün. 2. Bir karıştırma kabına alıp üzerine mısır nişastasını ekleyip her taraflarını bulayın. 3. Geniş bir tavayı ocağa alın ve ısıtın. 4. Isınan tavanıza ayçiçek yağı ekleyin. 5. İri küp doğradığınız soğanı sotelemeye başlayın. 6. İri küp doğradığınız biberleri ilave edin. 7. İnce doğranmış sarımsak, ince dilimlenmiş zencefil ve ince doğradığınız taze soğanı ilave edin. 8. Hazır olan sebzeleri bir tabağa çıkarın ve tavayı yeniden ocağa alın. 9. Nişastaya buladığınız etleri tavanıza alıp maksimum 1 dakika ters düz edin. 10. Pişirdiğiniz eti ayrı bir tabağa çıkarın. 11. Aynı tavanın içerisine yeniden ayçiçek yağı gezdirin ve soya sosunu ilave edin. 12. Ardından su, acı sos ve esmer şekeri ilave edip iyice karıştırın. 13. Sosunuz kıvam alınca içerisine pişirdiğiniz sebze ve etleri ilave edip karıştırın. 14. Hazır olan etinizi servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş susam serpiştirip servis edin. Zencefilli et sosu tarifinin farklı versiyonlarına şu sitelerden de ulaşılabilir: kanald.com.tr; ardaninmutfagi.com.