Buradasın
Yuvarlak borcamda porsiyonluk pasta nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yuvarlak Borcamda Porsiyonluk Pasta Yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 1
- 3 çay bardağı un 1
- 1 çay bardağı süt 1
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1
- 1 paket kabartma tozu 1
- 1 paket vanilya 1
- 1 su bardağı şeker 1
- 1 paket kakao (25 gr.) 1
- 3 su bardağı süt 2
- 1 çay bardağı şeker 2
- 1 çay bardağı un 2
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır) 2
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 2
- 1 paket vanilya 2
- 2 adet muz (küçük) 1
- 10 tane çilek 1
- 1 çay bardağı damla çikolata 1
- 1 poşet kremşanti veya 1 paket krema 1
Yapılışı:
- Çırpma kabına oda ısısındaki yumurtaları kırın ve üzerine şekeri ekleyip mikserle köpük köpük olana dek çırpın 1.
- Oda ısısındaki sütü ve yağı ilave edip karıştırın 1.
- Vanilya, kakao ve kabartma tozunu koyup karıştırın 1.
- En son unu eleyerek yavaş yavaş koyup spatula ile karıştırın 1.
- Tereyağı ile yağladığınız en büyük dikdörtgen borcama karışımı dökün 1.
- 180 °C de yaklaşık 20 dk. pişirin 1.
- Pişen keki kürdan testi yapıp çıkarın ve soğumaya bırakın 1.
- Bu arada kremayı hazırlayın: Tencereye süt, un, nişasta ve şekeri koyup çırpın 2.
- Ocağa koyup karıştıra karıştıra pişirin 2.
- Ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını koyup karıştırın 1.
- Kremayı ara ara karıştırıp soğumaya bırakın 1.
- Muzları ve çilekleri küçük küçük doğrayın 1.
- Kremaya toz şantiyi koyup mikserle çırpın 1.
- İçine doğranmış muzu, çileği ve damla çikolatayı koyup karıştırın 1.
- Yuvarlak keklerden bardak veya aparatla parçalar kesin 1.
- Artan kek parçalarını robotta çekin [1
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: