Buradasın
Yusufeli'nin kavanozda cağ kebabı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yusufeli'nin kavanozda cağ kebabı yapımı şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Malzeme Hazırlığı: Kuzu eti, yoğurt, zeytinyağı, soğan, tuz ve karabiber kullanılır 25.
- Marine Etme: Kuzu eti, zeytinyağı, yoğurt, tuz, karabiber ve soğan ile birlikte marine edilerek buzdolabında dinlendirilir (yaklaşık 3-4 saat) 2.
- Şişe Dizme: Marine edilen etler, şişlere ikişer üçer olacak şekilde dizilir ve buzlukta dinlendirilir (3-4 saat) 2.
- Pişirme: Buzluktan çıkan etler, yağsız tavada pişirilir 2.
- Kavanoza Yerleştirme: Pişen kebap, kavanozlara yerleştirilir 1.
- Servis: Tüketim için kavanozun kaynar su içinde 35 dakika bekletilmesi yeterlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: