Yusufeli'nin kavanozda cağ kebabı yapımı şu adımlarla gerçekleştirilir: 1. Malzeme Hazırlığı: Kuzu eti, yoğurt, zeytinyağı, soğan, tuz ve karabiber kullanılır. 2. Marine Etme: Kuzu eti, zeytinyağı, yoğurt, tuz, karabiber ve soğan ile birlikte marine edilerek buzdolabında dinlendirilir (yaklaşık 3-4 saat). 3. Şişe Dizme: Marine edilen etler, şişlere ikişer üçer olacak şekilde dizilir ve buzlukta dinlendirilir (3-4 saat). 4. Pişirme: Buzluktan çıkan etler, yağsız tavada pişirilir. 5. Kavanoza Yerleştirme: Pişen kebap, kavanozlara yerleştirilir. 6. Servis: Tüketim için kavanozun kaynar su içinde 35 dakika bekletilmesi yeterlidir.