Buradasın
Yumurtalı süt tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumurtalı süt tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 çay kaşığı tereyağı 13;
- 425 ml süt 13;
- 2 yumurta 13;
- 70 gr toz şeker 13;
- 1 paket vanilya 13;
- Üzeri için frambuaz ve fesleğen yaprakları 13.
Yapılışı:
- Küçük fırın kaplarını tereyağı ile yağlayın 13.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın 13.
- Süt, vanilya ve şekeri tencereye alıp orta ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın 13.
- Ocaktan alarak birkaç dakika soğumaya bırakın 13.
- Yumurtaları karıştırma kabına alıp mikser ile köpük haline gelinceye kadar çırpın ve yavaş yavaş süte ekleyerek karıştırın 13.
- Karışımı fırın kaplarına paylaştırın 13.
- Kapları büyük bir fırın kabı ya da tepsi içine yerleştirip kapların yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su doldurun 13.
- Fırında katılaşıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin 13.
- Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin 13.
- Daha sonra buzdolabında iyice soğutun 13.
- Üzerine frambuaz ve fesleğen yaprakları ekleyerek servis yapın 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: