• Buradasın

    Yumurtalı ıspanağın içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yumurtalı ıspanağın içine aşağıdaki malzemeler konur:
    • Ispanak: 250 gram taze ıspanak 1.
    • Soğan: 1 adet kuru soğan 15.
    • Zeytinyağı: 3-4 yemek kaşığı 15.
    • Yumurta: 2 adet 1.
    • Baharatlar: Karabiber ve kırmızı toz biber 15.
    • Rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı) 2.
    Hazırlanışı: Soğanı kavurup ıspanakları ekleyin, yumuşadıktan sonra yumurtaları kırın ve 5 dakika pişirin 1. Üzerine kırmızı biber serpip servis edebilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yumurtalı Ispanağa süt konur mu?

    Yumurtalı ıspanağa süt konmaz, ancak yemek piştikten sonra üzerine yoğurt eklenebilir.

    Ispanaklı yumurta nasıl yapılır?

    Ispanaklı yumurta yapmak için gerekli malzemeler: 500 gr ıspanak; 1 çay bardağı bulgur; 1 soğan; 30 gr tereyağı; 3-4 yumurta; Tuz; 1’er çay kaşığı kırmızı pul biber ve rendelenmiş muskat. Yapılışı: 1. Ispanakları yıkayıp, suyunu süzdürdükten sonra irice doğrayın. 2. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. 3. Tereyağını eritip soğanı kavurun. 4. Ispanaklar, tuz ve bulguru ekleyin. 5. Ispanağın üzerinde yumurtaları kıracağınız boşluklar açın. 6. Yumurtaları tek tek kırıp bu boşluklara yerleştirin. 7. Tencerenin kapağını kapatıp birkaç dakika pişirin. 8. Sıcak servis yapın.

    Yumurtalı ıspanak yemeğinin yanına hangi çorba gider?

    Yumurtalı ıspanak yemeğinin yanına mercimek çorbası iyi gider.

    En güzel ıspanak kavurması nasıl yapılır?

    En güzel ıspanak kavurmasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 1 kg ıspanak - 1 adet soğan - 1 yemek kaşığı domates salçası - Sıvı yağ - Tuz, karabiber Yapılışı: 1. Ispanakları ayıklayarak haşlayın ve suyunu süzün. 2. Yemeklik doğradığınız soğanları bir tencerede sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. 3. Üzerine salçayı ve baharatları ilave edin, karıştırın. 4. Haşlanmış ıspanakları ve yarım çay bardağı kadar suyu da ilave ederek birkaç dakika daha pişirin. 5. İsteğe göre servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.

    En güzel ıspanak yemeği nasıl pişirilir?

    En güzel ıspanak yemeğini pişirmek için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 4 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 kahve fincanı pirinç - 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası - 1 tepeleme tatlı kaşığı biber salçası - 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş) - 2 su bardağı sıcak su - 2 diş sarımsak - 1 adet kuru soğan - 1 çay kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı nar ekşisi - Pulbiber, karabiber Hazırlanışı: 1. Bir tencereye zeytinyağını alın ve yemeklik doğramış olduğunuz soğanı ekleyerek kavurmaya başlayın. 2. Soğanlar renk almaya başladığında içerisine salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurun. 3. Sarımsakları da rendeledikten biraz kavrulduktan sonra üstüne ıspanakları ekleyin. 4. Ispanaklar suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında yıkanmış pirinci ilave edin ve sıcak suyu da ekledikten sonra, baharatları ekleyip, ocağın altını kısın, kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. 5. Yaklaşık 15 dakika sonunda pişip pişmediğini kontrol edin. 6. Piştikten sonra nar ekşisini ekleyerek yemeğinizi ekşili bir tatla servis edebilirsiniz. Ispanak yemeği, yanına yoğurt veya cacık eklenerek de servis edilebilir.

    En güzel ıspanak salatası nasıl yapılır?

    En güzel ıspanak salatası için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 400 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş) - 1/2 demet dereotu - 1/2 demet maydanoz - 1 küçük boy mor soğan - 100 gram nar tanesi - 7-8 adet ceviz içi - Sosu için: 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı balzamik sirke (isteğe bağlı) Hazırlanışı: 1. Ispanakları, dereotunu ve maydanozu doğrayıp derin bir kaseye alın. 2. Üstüne kırmızı soğanı ince ince doğrayın, narları ve cevizleri ekledikten sonra güzelce karıştırın. 3. Tuz, zeytinyağı, nar ekşisi ve balzamik sirkeyi ilave edin ve tekrar karıştırın. 4. Üstüne nar taneleri ve biraz daha ceviz serperek servis edin. Alternatif olarak, bulgurlu ıspanak salatası tarifi de denenebilir: Malzemeler: - 1 kg ıspanak - 15 sap taze soğan - 1 demet dereotu - 1 demet maydanoz - 1 su bardağı pilavlık bulgur - 1 kase mısır - Sosu için: 1 adet limon, 1 çay bardağı zeytinyağı, nar ekşisi - Üzeri için: Tulum peyniri Hazırlanışı: 1. Bir su bardağı pilavlık bulguru, 1 tatlı kaşığı tuz eklenen iki bardak suda haşlayın. 2. Ispanak, taze soğan, dereotu ve maydanozu çok ince olmayacak şekilde doğrayıp bir servis tabağına alın. 3. Haşlanan bulgur ve mısırı ekleyip, limon, zeytinyağı ve nar ekşisiyle hazırlanan sosu gezdirin, tulum peyniriyle süsleyin.

    Yumurtalı ispanak yanına ne gider?

    Yumurtalı ıspanak yemeğinin yanına şu lezzetler iyi gider: 1. Pirinç veya bulgur pilavı: Yemeğe tamamlayıcı bir lezzet katar. 2. Ekmek: Taze veya kızarmış ekmek dilimleri, yemeğin sosunu temizlemek için idealdir. 3. Yoğurt: Yemeğin içeriğindeki yoğun lezzeti dengeleyebilir. 4. Salata: Taze ve hafif bir yeşil salata, özellikle yaz aylarında tercih edilebilir. 5. Turşu veya zeytin: Fermente edilmiş yiyecekler, yemeğin yanında güzel bir tat dengeleyici olabilir. 6. Domates ve salatalık dilimleri: Taze garnitür olarak sunulabilir. 7. Patates: Kızartılmış veya haşlanmış patates, doyurucu bir seçenek olabilir.