Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumurta en güzel şekilde haşlamak için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Soğuk suyla başlayın: Yumurtayı haşlamadan önce soğuk suya koymak, yumurtaların fazla pişmesini önler ve daha iyi bir doku sağlar 12.
- Yumurtayı tencereye koyun, sonra suyu ekleyin: Bu, yumurtaların tavanın dibine düşüp çatlamasını engeller 1.
- Su kaynadıktan sonra ocağı kapatın: Yumurtaları kaynamış suya koymak yerine, su kaynadıktan sonra ocağı kapatıp kalan sıcaklıkta pişmeye bırakmak idealdir 13.
- Pişirme süreleri:
- Pişirme işlemini durdurun: Yumurtaları pişirdikten sonra, soğuk su veya buzlu suya koyarak pişirme işlemini durdurun 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: