Buradasın
Yumurta haşlama kalıbı nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumurta haşlama kalıbı kullanımı için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Kalıbı temizleyin: Kalıbı suyla durulayın ve kurulayın 5.
- Su ekleyin: Kalıbı bir tencereye yerleştirin ve tencereye, yumurtaları tamamen kaplayacak kadar su ekleyin 5.
- Yumurtaları yerleştirin: Kalıbın her bir yuvasına bir yumurta yerleştirin 5.
- Tencereyi ocağa koyun: Tencereyi ocağa yerleştirin ve suyu kaynatın 5.
- Haşlama süresini ayarlayın: Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve yumurtaları istediğiniz sertlik derecesine göre haşlayın 5. Genellikle sert haşlama için 8-10 dakika, yarı sert için 6-7 dakika yeterlidir 5.
- Pişirme işlemini durdurun: Yumurtaları pişirdikten sonra, kalıbı dikkatlice tencereden alın ve yumurtaları soğuk su altında veya buzlu su içinde hızlıca soğutun 5. Bu işlem, yumurtaların kabuklarının kolayca soyulmasını sağlar.
- Yumurtaları çıkarın: Kalıbı açarak yumurtaları çıkarın ve soğuyana kadar bekletin 5.
Ayrıca, yumurta haşlama makinesi kullanarak da yumurtaları haşlayabilirsiniz 2. Bu makinelerin kullanım talimatları genellikle cihazın modeline göre değişiklik gösterir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: