Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumurta beyazının besin değerinin düşük olmasının sebebi, yumurtanın tümüne oranla daha az makro ve mikro besin içermesidir 1.
Yumurta beyazının besin değeri şu şekilde özetlenebilir:
- Kalori 12. Yumurta beyazı, düşük kalorili bir besindir 12.
- Protein 12. Yumurta proteinlerinin tamamının vücut proteinlerine dönüştüğü bilinmektedir 1. Yumurta beyazı, yüksek miktarda protein içerir 2.
- Yağ 12. Yumurta beyazı yağ içermez 12.
- Kolesterol 12. Yumurta beyazı, kolesterol içermez 12.
- Vitamin ve mineraller 12. Yumurta beyazı, A, B2, B5, B12 ve D vitaminleri ile fosfor, selenyum, demir, bakır ve çinko gibi mineraller açısından zengindir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: