Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Besin değeri açısından en faydalı yumurta, bütün yumurtadır 5.
- Yumurta beyazı 5. Yağ içermez; su, protein ve kalsiyum içerir 5.
- Yumurta sarısı 5. Su, protein, yağ ve B12, B2 (riboflavin), B6, A, D vitaminleri ile demir içerir 5.
Bütün yumurta, ekstra protein, sağlıklı yağlar, vitamin ve mineraller açısından değerli bir besindir 5.
Yumurtanın besin değeri, pişirme yöntemine göre de değişebilir 3. Yağda kızartma gibi eklenen her malzemeden fazladan kalori alınır 3.
En faydalı yumurta konusunda kesin bir görüş yoktur. Yumurta tüketimi konusunda bir beslenme uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: