Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufkalı kebap yapımı için gerekli malzemeler:
- 300 gram kuşbaşı kuzu eti 1;
- 1 patlıcan 1;
- 2 havuç 1;
- 1 patates 1;
- kekik, karabiber, pul biber, tuz 1;
- 2 yufka 1;
- kaşar peyniri (rendelenmiş) 1.
Beşamel sos için:
Yapılışı:
- Kuşbaşı doğranmış kuzu etini kavurun 1.
- Patates, patlıcan ve havucu soyup küp şeklinde doğrayın ve ayrı ayrı kızartın 1.
- Sotelenmiş et, kızarmış olan patlıcan, patates ve havuçları harmanlayın ve baharatlarını ilave ederek iyice karıştırın 1.
- Yufkayı dörde bölün, böldüğünüz her yufkanın ortasına hazırlamış olduğunuz harçtan koyun ve bohça gibi katlayıp ters çevirerek fırın tepsisine dizin 1.
- İkinci yufkayı da aynı işlemi yapın 1.
- Beşamel sos için, tencereye tereyağı koyun ve un ilave edin, unu kavurun 1.
- Kavrulan unun içine süt ilave edin ve karıştırarak pişirin 1.
- Pişirdiğiniz beşamel sostan, yufkaların üzerine ikişer kaşık koyun ve tepsiyi sıcak fırına sürün 1.
- Üzerindeki sos kızarınca fırından çıkarıp, rendelenmiş kaşar peynirinden üzerlerine koyun ve tekrar fırına sürün 1.
- Kaşar peynirleri eridiğinde fırından çıkarıp sıcak olarak servis edin 1.
Alternatif yufkalı kebap tarifleri için aşağıdaki sitelerden de faydalanabilirsiniz:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: