• Buradasın

    Yufkalı kebap nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yufkalı kebap yapımı için gerekli malzemeler:
    • 300 gram kuşbaşı kuzu eti 1;
    • 1 patlıcan 1;
    • 2 havuç 1;
    • 1 patates 1;
    • kekik, karabiber, pul biber, tuz 1;
    • 2 yufka 1;
    • kaşar peyniri (rendelenmiş) 1.
    Beşamel sos için:
    • 2 su bardağı süt 1;
    • 2 yemek kaşığı un 1;
    • 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
    • karabiber, tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini kavurun 1.
    2. Patates, patlıcan ve havucu soyup küp şeklinde doğrayın ve ayrı ayrı kızartın 1.
    3. Sotelenmiş et, kızarmış olan patlıcan, patates ve havuçları harmanlayın ve baharatlarını ilave ederek iyice karıştırın 1.
    4. Yufkayı dörde bölün, böldüğünüz her yufkanın ortasına hazırlamış olduğunuz harçtan koyun ve bohça gibi katlayıp ters çevirerek fırın tepsisine dizin 1.
    5. İkinci yufkayı da aynı işlemi yapın 1.
    6. Beşamel sos için, tencereye tereyağı koyun ve un ilave edin, unu kavurun 1.
    7. Kavrulan unun içine süt ilave edin ve karıştırarak pişirin 1.
    8. Pişirdiğiniz beşamel sostan, yufkaların üzerine ikişer kaşık koyun ve tepsiyi sıcak fırına sürün 1.
    9. Üzerindeki sos kızarınca fırından çıkarıp, rendelenmiş kaşar peynirinden üzerlerine koyun ve tekrar fırına sürün 1.
    10. Kaşar peynirleri eridiğinde fırından çıkarıp sıcak olarak servis edin 1.
    Alternatif yufkalı kebap tarifleri için aşağıdaki sitelerden de faydalanabilirsiniz:
    • kebap.gen.tr: Yufkalı kebap yapımında dikkat edilmesi gerekenler ve adım adım tarif 2.
    • kibrishaber.com: Yufkalı şiş kebap tarifi 3.
    • mutfakmaceralarim.com: Yufkalı kebap tarifi 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Beyti kebabı yufkası nasıl hazırlanır?

    Beyti kebabı yufkası hazırlamak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Yufkayı Hazırlama: Yufkayı ortadan ikiye bölün. 2. İç Harcı Yerleştirme: Yufkanın üzerine kıyma harcını ince bir tabaka halinde el ile yayın. 3. Rulo Şeklinde Sarma: Yufkayı rulo yaparak sarın. 4. Kesme: Rulo şeklinde sarılan yufkayı çapraz şekilde keserek dilimlere ayırın. 5. Pişirme: Dilimleri yağlı fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis Önerisi: Pişen beyti kebaplarının üzerine domates sosu, eritilmiş tereyağı ve yoğurt ekleyerek servis edebilirsiniz.

    Yufka kebabı hangi yöreye ait?

    Yufka kebabı, Urfa yöresine aittir.

    Kebap için hangi et kullanılır?

    Kebap yapımında koyun, keçi, sığır, tavuk ve hindi eti gibi çeşitli et türleri kullanılır. En yaygın olarak tercih edilen et ise kuzu etidir ve bu etten yapılan kebaplar yumuşak dokusu ve zengin aroması ile bilinir.