Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin yöresel mutfakları şu şekilde sıralanabilir:
- Ege Bölgesi: Zeytinyağlı yemekler ve deniz ürünleri ağırlıklıdır 1. Zeytinyağlı yaprak sarması, enginar dolması, kabak çiçeği dolması gibi lezzetler bu bölgeye özgüdür 1.
- Akdeniz Bölgesi: Deniz ürünleri, sebze ve meyvelerle zenginleşen bir mutfaktır 1. Humus, kebap çeşitleriyle birlikte tüketilen önemli bir yemektir 1.
- Karadeniz Bölgesi: Çay, mısır ve balığın bol olduğu bir bölgedir 1. Hamsi, mısır ekmeği, lahana sarması ve laz böreği bu bölgenin ünlü lezzetlerindendir 15.
- Doğu Anadolu Bölgesi: Et ve bakliyat ağırlıklı bir mutfaktır 1. Kebap çeşitleri, dolmalar ve etli yemekler bu bölgenin en ünlü lezzetlerindendir 1.
- Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Baharatlı ve acılı yemekleriyle ünlüdür 1. Lahmacun, kebap çeşitleri, içli köfte ve baklava bu bölgenin sevilen lezzetlerindendir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: