Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'deki bazı yöresel mutfaklar:
- Marmara Bölgesi: Tekirdağ, Edirne, Bursa, Balıkesir 2. Peynir helvası, keşkek, kesme makarna, kuskus, tarhana gibi yemekler 2.
- Karadeniz Bölgesi: Vakfıkebir ekmeği, Laz böreği, Akçaabat köftesi, hamsi, mısır ekmeği 15.
- Ege Bölgesi: İzmir, Aydın, Muğla, Manisa 12. Zeytinyağlı yemekler, deniz ürünleri, ot yemekleri (şevketi bostan, ebe gümeci, deniz börülcesi) 135.
- İç Anadolu Bölgesi: Kayseri, Eskişehir, Nevşehir, Sivas 2. Mantı, çibörek gibi hamur işleri 2.
- Doğu Anadolu Bölgesi: Erzincan, Bingöl, Hakkâri, Şırnak, Kars 1. Tulum ve civil peyniri, kadayıf dolması, cağ kebabı 15.
- Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Gaziantep, Adıyaman 35. Kebaplar, baklavalar, içli köfte 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: