Bulgur pilavını en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 2 su bardağı bulgur, 2 adet orta boy soğan, 1 diş sarımsak, 1 adet kırmızı biber veya 2 adet yeşilbiber, 2 adet orta boy domates, 5 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı salça, 4 su bardağı sıcak su. 2. Tencereye Soğanları Alın: Tencereye yemeklik doğradığınız soğanları ve yağı koyarak biraz pişirin. 3. Biberleri ve Domatesleri Ekleyin: İnce kıyılmış biberleri ve rendelenmiş domatesleri de ilave ederek biraz daha pişirin. 4. Bulguru Karıştırın: 1,5 sb suyu karışımın üzerine koyup kaynatın, kaynayan suya yıkadığınız bulgurları koyarak karıştırın ve kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. 5. Demlendirin: Biraz demlendirip sıcak servis yapın. Ayrıca, bulgur pilavına havuç, nohut veya tavuk suyu ekleyerek de lezzetini artırabilirsiniz.