Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yöresel ara sıcakların kaç çeşit olduğu hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, ara sıcak çeşitlerinden bazıları şunlardır:
- Spanakopita (Yunanistan) 1. Ispanak ve feta peyniri ile hazırlanan yufkalı börek 1.
- Empanada (İspanya – Latin Amerika) 1. İçli hamur kızartması veya fırınlaması 1.
- Falafel (Orta Doğu) 13. Nohut köftesi, genellikle yoğurt ya da tahinle servis edilir 1.
- Börek (Türkiye) 13. Patatesli, peynirli, ıspanaklı çeşitleriyle fırında ya da yağda hazırlanabilir 1.
- İçli köfte (Güneydoğu) 13. Dışı ince bulgur, içi kıymalı harçla dolu, haşlanarak ya da kızartılarak sunulur 1.
- Paçanga böreği (İstanbul – Trakya) 13. Pastırma, kaşar ve yufkadan yapılır 1.
- Girit usulü kabak (Ege) 1. Yoğurtla ya da tahinle sunulan zeytinyağlı kabak yemeği 1.
Ayrıca, kanepeler, bruschetta, crostini, şarküteri, baharatlı yumurtalar, karides kokteyli, spring rolls, pâté ve peynir tabağı gibi farklı ara sıcak türleri de bulunmaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: