Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kese yoğurdundan yapılabilecek bazı soslar:
- Kese Yoğurtlu Meze: Kese yoğurdu, sızma zeytinyağı, sarımsak, tuz ve nane ile hazırlanır 1.
- Haydari: 350 gram süzme yoğurt, bir büyük kare süzme peynir, iki diş sarımsak, 1,5 çay kaşığı tuz, iki yemek kaşığı toz nane ve iki yemek kaşığı tereyağı ile yapılır 2.
- Yoğurt Sosu: İki su bardağı yoğurt, iki diş sarımsak, bir tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım limonun suyu, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak taze otlar (nane, maydanoz, dereotu gibi) ile hazırlanır 5.
Ayrıca, kese yoğurdu ile acılı yoğurt sosu, hardallı yoğurt sosu veya yoğurtlu avokado sosu da yapılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: